Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Auto zdemolovalo semafor a ostalo prevrátené na streche
Zdielať na

Auto zdemolovalo semafor a ostalo prevrátené na streche

KOŠICE / Vodič Volva vošiel do križovatky na červenú a skončilo sa to vážnou nehodou. Po zrážke so Škodou sa prevrátil na strechu. Hasiči museli z auta vyslobodiť ženu, v nemocnici skončilo aj dieťa.

Vodič vozidla zn. Volvo smeroval po ceste od Košíc. Keď vošiel do križovatky, došlo ku kontaktu s autom zn. Škoda Octavia, ktoré jeho vodič viedol na zelený svetelný signál v smere od Buzinskej ulice doľava na Železiarenskú. Po zrážke Volvo zničilo semafor a prevrátilo sa na strechu.

"Sme išli a naraz tu zabočil, chcel odbočiť tu doľava a nás chytil z boku," povedal spolujazdec vo Volve. "Podľa doterajšieho vyšetrovania vodič pravdepodobne nerešpektoval červené svetlo na svetelnom signalizačnom zariadení, s autom vošiel do križovatky, kde došlo ku kontaktu s iným vozidlom," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Podľa informácii TV JOJ vodič Volva prešiel na červenú, ktorá svietila na semafore už približne 4 sekundy. Podľa svedkov išiel vodič veľmi rýchlo. Celý priebeh zachytili aj kamery, z ktorých záznam majú policajti. Vo Volve sa viezli spolu 4 ľudia a medzi nimi aj dieťa. "Po príchode na miesto udalosti hasiči začali s vyslobodzovaním zakliesnenej osoby, ktorá sa nachádzala medzi sedadlami. Následne po vyslobodení zranenej osobe nasadili krčný golier, chrbticovú dosku a naložili ju do sanitky," priblížila Jana Matis Libová, hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Žena sa sťažovala na silné bolesti hrudníka a tak ju previezli do nemocnice aj s dieťaťom. Vodič Škody ani Volva sa nezranili. "Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda bola zakázaná. Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Ivanová.

"Dvaja spolujazdci z vozidla zn. Volvo utrpeli podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia, vodič sa nezranil. U vodiča vykonanou dychovou skúškou prítomnosť alkoholu zistená nebola, na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda," uviedla košická krajská polícia. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy