Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragédia, pri ktorej zasahoval aj vrtuľník. Cyklistu zachytil vlak
Zdielať na

Tragédia, pri ktorej zasahoval aj vrtuľník. Cyklistu zachytil vlak

TURANY / Ďalšia tragédia sa udiala v Turci. Medzi Turanmi a Sučanmi zachytil vlak staršieho cyklistu, ktorý prechádzal po železničnom moste a nemal tam, čo robiť. Zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

Cez železničný most si ľudia skracujú cestu. "V nedeľu napoludnie došlo na trati v úseku Vrútky nákladná stanica Turany na prvej koľaji k zachyteniu dvoch cyklistov ktorí sa neoprávnene pohybovali v koľajisku po železničnom moste," objasnila Ria Feik Achbergerová," hovorkyňa ŽSR.

Rušňovodič brzdil aj trúbil, no súpravu včas zastaviť nedokázal. Staršieho, 61-ročného Jozefa vlak vážne zranil. "Bol to jeden z najťažších zásahov tohto roku pretože tam boli pri ošetrovaní aj príbuzní," uviedol Peter Slobodník, DHZO Sučany.

Na miesto priletel aj záchranársky vrtuľník cyklistovi už, ale žiaľ nedokázali pomôcť. "Po pristáti vrtuľníka v blízkosti nešťastia sa leteckí záchranári pridali, žiaľ zranenia 61-ročného muža boli tak vážne, že ani rýchly zásah záchranárov mu už nedokázal pomôcť," poznamenala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie 9tich vlakov do 90 minút," dodala Feik Achbergerová.

Železničný most využívajú miestni ako skratku medzi mestom Turany a obcou Sučany a v letných mesiacoch riskujú ešte viac. Železnice upozorňujú že je to nielen zakázané ale aj mimoriadne nebezpečné. "Nie je to prvý prípad, čo sa tam stal počas mojej služby," dodal Slobodník. "U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. U nebohého cyklistu bude vykonaná pitva," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

V uvedenej udalosti vykonáva poverený príslušník Policajného zboru preverenie vo veci prečinu usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy