Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Pokojná rybačka sa zmenila na boj o život. Na rybárov spadol počas búrky mohutný strom
Zdielať na

Pokojná rybačka sa zmenila na boj o život. Na rybárov spadol počas búrky mohutný strom

LÚČKY / Michalovským okresom sa v piatok, 23. júna, prehnala poriadna búrka. Dramatické chvíle zažila štvorica rybárov, ktorá stanovala v katastri obce Lúčky. Padajúci strom ich takmer pripravil o život. Navyše zanechal po sebe obrovskú spúšť.

Partia rybárov trávila piatkový večer pri vode. Ten sa však razom zmenil na boj o život. "Prišla tu búrka a už sme len počuli ako začal praskať strom. Snažili sme sa vybehnúť zo stanu, ale už sme to nestihli," opísal rybár Marek Macan.

Mohutný strom dopadol priamo na stan, v ktorom sa pred búrkou ukrývali štyria rybári. Jedného z nich časť stromu zavalila. "Jedna osoba sa sťažovala na bolesti chrbta. Bola odvezená k najbližšej prístupovej ceste, kde bola odovzdaná záchranárom," informoval Martin Varmeďa, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce. "Ten, čo mal nejaké odreniny a modriny, tak jeho zachránila vlastne chladnička, na ktorej sa ten strom zastavil a oprel," opísal Jakub Fabian, kamarát rybárov.

Pri nešťastí pomáhala rybárska stráž aj hasiči. Zasahovali v ťažko dostupnom teréne, ktorý bol po prívalom daždi úplne premočený. "My sme pílili ten strom a snažili sme sa im stany sprístupniť a pomôcť pri tej situácii," uviedol Varmeďa.

Spadnutý strom napáchal rybárom veľké škody. "Zničilo nám to všetky štyri stany. Aj na auto nám to spadlo. Čo bolo v stane, to je zničené - nejaké ležadlá, stoličky, chladnička a také veci, čo požívame na ryby," priblížil Macan. Našťastie ale ide len o materiálne veci. Všetci chlapi sú nažive a bez vážnejších zranení. "Keď som to videl, tak som sa normálne rozplakal a strašne som sa tešil, že chlapci žijú, že sa nič nestalo," povedal Fabian.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy