Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rodina s 8 deťmi prišla o všetko. Ich príbytok zapálil 6-ročný syn
Zdielať na

Rodina s 8 deťmi prišla o všetko. Ich príbytok zapálil 6-ročný syn

OLEJNÍKOV / Iba 6-ročný chlapec podpálil skromný príbytok svojich rodičov. Hral sa so zápalkami a skončilo sa to zásahom hasičov. Z domčeka v osade, kde žila rodina s 8 deťmi, ostali len obhorené trosky.

Podľa majiteľov zhoreného príbytku má požiar na svedomí ich 6-ročný syn. Hral sa potajomky so zápalkami, no všimli si to, až keď sa spod strechy valil dym. To už horelo aj vo vnútri. "Všetko horelo, všetko, chyža," vyjadrila sa mama chlapca Natália Holubová. "Jednalo sa o požiar jednoduchej stavby, požiar strechy," uviedol veliteľ zásahu, HS Sabinov, Anton Štelbacký.

Majitelia sa snažili ich skromný príbytok uhasiť ešte pred príjazdom hasičov. To sa im ale nepodarilo. Hrozilo, že sa plamene rozšíria aj na susedné stavby v tesnej blízkosti. S hasením pomáhali aj susedia. Pri požiari došlo aj k zraneniu. Popálený bol malý, iba 6-ročný chlapec. "Na mieste bolo jedno dieťa zranené, malo popálenú ruku a tvár," dodal Štelbacký.

Doma bola v čase požiaru takmer celá rodina. V príbytku, ktorý zhorel, bývali rodičia s 8 deťmi. Najmladšie má iba pár mesiacov. Pri požiari prišli majitelia o všetko, čo mali. "Občiansky, peniaze, potraviny, všetko spálené," povedal otec chlapca Jaro Bilý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy