Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Večernými ulicami sa niesol krik agresívnej ženy. Odmietla aj ošetrenie
Zdielať na

Večernými ulicami sa niesol krik agresívnej ženy. Odmietla aj ošetrenie

BRATISLAVA / Pustite ma! Dajte mi pokoj! Tieto slová neustále a opakovane kričala asi 70-ročná žena na policajtov a záchranárov. Zavolal ich vodič MHD v bratislavskom Ružinove po tom, ako mala pri nastupovaní do autobusu spadnúť. Jej agresívne správanie malo pokračovať aj v nemocnici.

"Povedzte mu nech ma pustí, nemá právo ma držať! Pustite maaaa! Dajte mi pokoj!" Takéto výkriky sa niesli Miletičovou ulicou krátko po 10-tej hodine večer. Asi 70-ročná pani mala pri nastupovaní do autobusu, na zastávke Trhovisko, padnúť na chodník. Vodič autobusu k nej utekal a snažil sa jej pomôcť. Žena však začala kričať.

"Cestujúca javila znaky požitia alkoholu a správala sa na mieste agresívne. Vodič jej bezodkladne poskytol prvú pomoc a zároveň kontaktoval dopravný dispečing," povedal Martin Chlebovec, hovorca Dopravného podniku v Bratislave.

Krik sa ozýval tichými, večernými ulicami aj do príchodu záchranárov a policajtov. Žena sa pri páde na zem zranila. Na otázky záchranárov neodpovedala a akúkoľvek pomoc odmietala.

"Pri páde z autobusu utrpela poranenie hlavy. Záchranári ju po ošetrení transportovali na ďalšie vyšetrenie do nemocnice," informoval Martin Balko z Operačného strediska záchranárov. Intenzita jej kriku sa vystupňovala pri naložení do sanitky. "Dajte mi pokoj! Dajte mi... ľudia, preboha, pozrite sa, čo robia. Ľudia pozrite sa..." kričala žena.

Do nemocnice na centrálny príjem ju záchranári priviezli s policajným sprievodom. Dôchodkyňa sa neupokojila a jej nevhodné správanie pokračovalo aj tam. Dokonca opakovane odmietala lekárske vyšetrenia. "Pustite ma, nechcem. Pustite ma..."

"Po naliehaní zdravotníkov absolvovala CT vyšetrenie hlavy a povrchové ošetrenie rán," dodala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská. Aj napriek snahe záchranných zložiek pani po vyšetrení odišla. A to ani nepočkala na výsledky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy