Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V sprchách väznice našli podrezaného muža. Záchrana bola márna
Zdielať na

V sprchách väznice našli podrezaného muža. Záchrana bola márna

DUBNICA NAD VÁHOM / V Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom sa v utorok 20. júna stala mimoriadna udalosť. V jednom zo spoločných priestorov väznice našli dozorcovia nevládne telo väzňa. Hlboké krvácajúce zranenie, ktorému na mieste podľahol, si podľa oficiálnej správy spôsobil sám.

Krvavý incident za múrmi väznice v Dubnici nad Váhom sa údajne stal približne o desiatej hodine. Jeden z väzňov si mal priamo v sprche spôsobiť smrteľné zranenia. Údajne si mal podrezať hrdlo. Našli ho bez známok života v kaluži krvi. "Môžeme potvrdiť, že dňa 20. júna 2023 došlo v dopoludňajších hodinách v priestoroch spoločných spŕch v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Dubnica k samovražde u 48-ročného odsúdeného," upresnila hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

Podľa informácii TV JOJ si mal väzeň dosiaľ bližšie neznámym bodnorezným predmetom spôsobiť na hrdle hlbokú ranu až po hrtan. Pomôcť mu už nestihli a na mieste vykrvácal. "Bezprostredne po zistení tejto udalosti bola odsúdenému poskytnutá personálom ústavu neodkladná prvá pomoc, a zároveň bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," dodala hovorkyňa.

Krátko po nájdení tela väzňa dorazili do väznice v Dubnici aj trenčianski krajskí vyšetrovatelia a technik, ktorí strávili na mieste niekoľko hodín. "Polícia na mieste vykonala prvotné neodkladné a neopakovateľné procesne úkony, vyšetrovateľ z Trenčína v predmetnej veci začal trestne stíhanie pre prečin usmrtenia," vysvetlila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín Katarína Kuzmová. 

Mŕtvym väzňom je podľa našich informácii 48-ročný Dušan z Pezinka. Jeho telo odviezli na pitvu. Vo väznici v Dubnici si odpykávajú trest iba muži zaradení do prvej nápravnovýchovnej skupiny, teda s minimálnym stupňom stráženia. "Odsúdený bol vo výkone trestu odňatia slobody pre spáchanie trestných činov nebezpečného vyhrážania," doplnila Kacvinská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy