Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tvrdila, že kufor s pašovanými cigaretami nie je jej. Pozrite sa, čo ju prezradilo
Zdielať na

Tvrdila, že kufor s pašovanými cigaretami nie je jej. Pozrite sa, čo ju prezradilo

KOMÁRNO / Snažila sa prekabátiť colníkov. 38-ročná žena im vo vlaku z Komárna tvrdila, že veľký kufor nie je jej. Nakoniec ju prezradil smäd a stovky neokolkovaných cigariet, ktoré v kufri mala, jej poriadne zavarili. S podobným kontrabandom totiž necestovala prvýkrát.

Hliadka colného úradu Nitra aj so služobným psom si na vlakovej zastávke za Komárnom všimli dve ženy s podozrivo veľkým kufrom. Stáli tam aj s deťmi a nastúpili na vlak aj s kufrom. Vlaková zastávka v priemyselnej časti mesta je prvou od komárňanskej železničnej stanice, z ktorej vlak smeroval do Bratislavy. "Hliadka osobu stojacu pri batožine vyzvala, aby ukázala jej obsah," priblížila Renáta Cebová, hovorkyňa Colného úradu v Nitre.

Žena síce spočiatku colníkom tvrdila, že kufor nie je jej, ale keď si od nich vypýtala fľašu s vodou, ktorá mala byť v kufri, prezradila sa. Výhovorka, že batožinu nemá, jej tak nevyšla. Vzápätí colníkom povedala aj presný počet škatuliek cigariet bez kolkov, ktoré chcela speňažiť. Zadovážila si ich na čiernych trhoch v Maďarsku. "Po otvorení kufra hliadka našla 240 kusov neoznačených spotrebiteľských balení cigariet. Cigarety boli zaistené, predbežné vyčíslenie daňového úniku je 640 eur," informovala Cebová.

35-ročná Svetlana S. necestovala z Komárna do Bratislavy s kufrom plným bezkolkových cigariet prvýkrát. Pred mesiacom so 40-ročnou kamarátkou Silviou L. takto v kufri vlakom viezli viac ako 550 škatuliek cigariet bez kolkov. Právoplatným rozsudkom boli odsúdené na 6-mesačné väzenie s podmienečným odkladom na jeden rok. Svetlanu S. už zrejme trest za mrežami neminie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy