Zatiahnuté
16°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
VIDEO: Polícia zasahovala proti pestovateľovi marihuany. Drogu aj predával
Zdielať na

VIDEO: Polícia zasahovala proti pestovateľovi marihuany. Drogu aj predával

ŽILINA / Či pôjde do vyšetrovacej väzby 44-ročný Anton, ktorý má mať problémy s drogami, rozhodovala sudkyňa pre prípravné konanie. Po obvinení vyšetrovateľom môže vo väzení pobudnúť dlhé roky.

Obvineného muža na žilinský okresný súd priviezli chlapi z kriminálky. V policajnej cele sa ocitol po razii, ktorú u neho urobili. "V uplynulých dňoch, na základe príkazu sudkyne Okresného súdu v Žiline, vykonali domovú prehliadku u A. M. z okresu Žilina," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa KR PZ v Žiline. Policajné zábery svedčia o tom, že operatívci mali u Antona doma kopec roboty. Marihuanu mal nielen pestovať, ale aj predávať. "Zaistili nielen zelenú sušinu rastliny rodu Cannabis, ale aj zelené rastliny tohto rodu v rôznych štádiách ich rastu," dodala Zuzana Šefčíková.

Samozrejme, na to, aby ho obvinili, museli mať v rukách výsledky laboratórnych testov, ktoré mali potvrdiť, že ide o marihuanu. "Predbežným expertíznym skúmaním časti zaisteného sušeného materiálu bolo zistené, že je možné z neho pripraviť 62 bežných jednotlivých dávok drogy," avizovala hovorkyňa.

Policajtom odovzdal aj značnú časť peňazí. Hovorkyňa povedala, že "muž počas vykonávania procesných úkonov vydal aj finančnú hotovosť vo výške 21 600 eur, ktoré utŕžil z predaja drogy". Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline, oznámila, že "sudkyňa vzala obvineného do väzby, keďže existuje dôvodná obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti". Ale verdikt o tom, že by mal ísť do vyšetrovacej väzby, sa mu nepozdáva.

"Uznesenie nie je právoplatné, obvinený podal sťažnosť," dodala hovorkyňa krajského súdu. V prípade dokázania viny mu hrozí až 15 rokov za mrežami

Súvisiace články

Najčítanejšie správy