Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Desivé chvíle pre obyvateľov sídliska: Ženu našli sedieť v okne na 7. poschodí
Zdielať na

Desivé chvíle pre obyvateľov sídliska: Ženu našli sedieť v okne na 7. poschodí

BANSKÁ BYSTRICA / Dramatický večer sa udial na banskobystrickom sídlisku. Hasičov a policajtov volali na pomoc vystrašení ľudia. V okne bytu na hornom poschodí videli sedieť staršiu ženu. Hrozilo, že môže vypadnúť. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre deti a citlivé povahy.

Všimli si ju ľudia, ktorí okolo paneláka kráčali po chodníku. Staršia žena sedela v okne jedného z bytov na siedmom poschodí. Bola to nebezpečná situácia, akýkoľvek chybný pohyb mohol skončiť fatálnym pádom. 64-ročná žena na ľudí nereagovala.

​Miesto zabezpečili policajti. Hasiči sa k paneláku nevedeli dostať s technikou, pre nevhodný terén sa tam nedal rozložiť rebrík. "Zasahovali piati príslušníci s dvomi kusmi techniky, bola tam polícia a hasiči vykonali prieskum," informovala Júlia Zeleňáková hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Na miesto privolali policajných vyjednávačov. Bolo to riskantné, špeciálny tím vyškolený na riešenie krízových situácií musel postupovať opatrne a obozretne. Zavolali aj jej manžela, ktorý v tom čase nebol doma, a ten im pomohol. Inštruovali ho, ako má v byte postupovať a spoločne sa im podarilo ženu bezpečne dostať z okna dovnútra. "Bola jej zabezpečená starostlivosť a následne prevoz do zdravotníckeho zariadenia hasičským sanitným vozidlom," uzavrela Zeleňáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy