Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Súd s Pavlom Ruskom odročili. Ide o kauzu objednávky vraždy
Zdielať na

Súd s Pavlom Ruskom odročili. Ide o kauzu objednávky vraždy

BRATISLAVA / Pojednávanie, ktoré sa týka objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej, odročili. Dôvodom sú zdravotné komplikácie prísediacej na súde. Pavol Rusko, ktorý je v kauze bývalej obchodnej spoločníčky obžalovaný, sa tak najbližšie postaví pred súd v septembri.

​Hoci sa malo pojednávať na bratislavskom súde už od 9-tej hodiny ráno, a to čítaním listinných dôkazov, termín sa odročil z dôvodu vážnych zdravotných problémov prísediacej členky, ktorú museli hospitalizovať v nemocnici. Najbližšie sa bude pojednávať 12. septembra. Záverečné reči ako aj rozsudok by mali padnúť pravdepodobne o dva dni na to.

"Svedkovia boli vypočutí všetci aj znalci, máme len listinné dôkazy, nie sú nové, väčšina sa týka kauzy Gamatex, nakoľko preukazuje, že môj klient nemohol mať motív spáchať tento skutok," uviedol obhajca Pavla Ruska Marek Para. Právny zástupca Sylvie Klaus-Volzovej sa ale domnieva, že obžaloba na Pavla Ruska je odôvodnená. Svoje zhrnutie celého prípadu si necháva nakoniec v rámci záverečných rečí.

"Je tam viacero dôkazov, ktoré sú jednoznačne svedčiace o jeho vine. Pokiaľ by nebol obžalovaný Černák zobratý v tom čase do väzby, pravdepodobne by naozaj bol ohrozený jej život vykonaním jej objednávky," vysvetlil  právny zástupca Sylvie Klaus-Volzovej Roman Kvasnica. Sylvia Klaus-Volzová sa stále nachádza v zahraničí a na Slovensko sa neplánuje vrátiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy