Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nahnevaný muž po vyhodení z bytu podpálil priestory paneláku. Zachraňovať ho museli hasiči
Zdielať na

Nahnevaný muž po vyhodení z bytu podpálil priestory paneláku. Zachraňovať ho museli hasiči

KOŠICE / Dramatický večer zažili vo štvrtok, 8. júna, obyvatelia bytovky na Kisdyho ulici v Košiciach. Horieť tam začalo v jednej z pivníc, požiar však nevznikol len tak. Podľa informácií TV JOJ ho mal založiť jeden z obyvateľov. Ten bol pre policajtov známou firmou, pre výtržnosti k nemu totiž chodievali často.

Plamene šľahali z prízemia, v ktorom sa nachádzali pivničné priestory a ľudia z bytovky v nich mali mať poodkladané rôzne veci. V čase požiaru sa v priestoroch nachádzal aj jeden muž. Ten potreboval pomoc záchranárov. "Pri požiari sa jedna osoba nadýchala splodín horenia. Hasiči jej poskytli predlekársku prvú pomoc a po príchode RZP im bola táto osoba odovzdaná do starostlivosti," informovala Jana Matis Libová, hovorkyňa HaZZ Košice.

Podľa informácii TV JOJ mali muža vo štvrtok, 8. júna, vysťahovať z bytu policajti. Kľúče od vchodu a pivnice si však nechal. Niekoľkokrát sa mal dokonca vyhrážať, že bytovku podpáli a aj to urobil. Keď založil požiar, z pivnice vybehol a pozoroval ho zvonku.

Po príchode hasičov a policajtov sa muž dal na útek, no susedia ho spozorovali a nahlásili ho. "On večne vystrájal, bol opitý, robil hluk, napádal ľudí. Bola to len otázka času, čo sa stane. Toto už bolo vrchol a ja si myslím, že by si už mal konečne vstúpiť do svedomia," povedala obyvateľka sídliska.

Keď ho chytili, upadol do bezvedomia a dostať mal aj epileptický záchvat. "Muž zvracal a mal problémy s dýchaním. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS.

Vďaka rýchlemu zásahu sa našťastie plamene nerozšírili a zničená je len pivnica, ktorá však len nedávno prešla rekonštrukciou. "Predbežná škoda bola vyčíslená na 1000 eur a predbežnou príčinou je úmyselné zapálenie známou osobou," priblížila Matis Libová. "Polícia miesto udalosti zadokumentovala a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie," uzavrela Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice

Súvisiace články

Najčítanejšie správy