Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Brutálny útok rotvajlerov, muža hrýzli takmer do bezvedomia
Zdielať na

Brutálny útok rotvajlerov, muža hrýzli takmer do bezvedomia

RIMAVSKÁ SOBOTA / Rimavskosobotskí policajti vyšetrujú útok dvoch psov na človeka. Rotvajlery mali ujsť na susedný pozemok, kde napadli 60-ročného muža. Ten má teraz obidve horné končatiny vážne poranené. Zrejme si tak hlavu chránil rukami.

Muž (60) bol na čerešne v záhrade u svojej dcéry. Práve tu ho napadli dva rotvajlery. Mali ujsť zo susedného pozemku.

"Podľa doposiaľ zistených informácií poškodeného muža začali psy hrýzť do obidvoch končatín, pričom ho strhli na zem," informuje Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

V ďalšom útoku im mala zabrániť dcéra tohto muža, ktorá sa vrátila domov. Ona volala aj záchranárov. Vtedy mal jej otec už strácať vedomie.

"Na pomoc mužovi, ktorého údajne napadol pes, sme vyslali záchranárov. Po ošetrení ho s viacerými poraneniami zápästia a ruky transportovali do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová.

Podľa našich zistení ide o hlboké rany na obidvoch rukách. Museli ho okamžite operovať, leží na JIS-ke. Polícia zatiaľ nemá informácie, ako dlho sa bude z týchto zranení liečiť.

Ako je možné, že zvieratá ušli z pozemku a zaútočili na človeka, sme chceli zistiť od ich majiteľov. Ku bráne ale nikto neprišiel. Jedného z rotvajlerov sme počuli štekať z voliéry. 

K desivému útoku sa nám zatiaľ nechceli vyjadriť ani príbuzní zraneného muža. Z toho, čo sa stalo, sú stále v šoku.

Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Prípad ďalej vyšetrujú, zatiaľ nikoho neobvinili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy