Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pes zaútočil na 8-ročné dievčatko. Utrpelo vážne zranenia
Zdielať na

Pes zaútočil na 8-ročné dievčatko. Utrpelo vážne zranenia

KRAJNÉ / Brutálny útok psa na malé dievčatko. V obci Krajné v myjavskom okrese útočil voľne pustený kríženec nemeckého ovčiaka a labradora. Po tom, ako zbadal hrajúce sa deti, strhol jedno z nich z bicykla a zahryzol mu do hlavy. 8-ročné dievča skončilo s vážnymi zraneniami v nemocnici.

​Mladá rodina z Bratislavy trávila víkend na chalupe na Kopaniciach pri obci Krajné. Ešte pred odchodom sa išli deti bicyklovať. Z vedľajšej cesty sa na ne ale vyrútil veľký pes. Dolinou sa ozvali výkriky. Pes vybehol majiteľovi na ulicu v čase, keď tadiaľ prechádzalo osemročné dievča. "Pes strhol dievča na zem na trávu, kde ho opakovane pohrýzol do viacerých častí tela. Dievčatku boli spôsobené veľké tržné rany na hlave aj iných častiach tela. Zranenia si vyžiadali jej okamžitú hospitalizáciu v nemocnici s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Majiteľovi psa hrozí obvinenie z ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Zúrivý útok trojročného psa menom Hači mal trvať niekoľko desiatok sekúnd, počas ktorých sa mal dievčatku opakovane zahryznúť do oblasti hlavy. Po tom, ako zviera zahnali naspäť do dvora, privolali k silno krvácajúcemu dieťaťu záchranárov. 8-ročné dieťa previezli z Myjavy do nemocnice v Bratislave, kde ho mali operovať. Podľa našich informácií je stav dievčaťa stabilizovaný. 45-ročného majiteľa psa sme doma nezastihli. Prípad rieši polícia. "Majiteľovi psa hrozí trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," doplnila Kuzmová.

"Ide o bezproblémového občana našej obce. Je to nemilá udalosť a je nám to všetkým nesmierne ľúto. Bohužiaľ, žiadna právna norma nedokáže stopercentne zabezpečiť to, aby sa takéto niečo nestalo" povedal starosta obce Krajné. Katarína Kuzmová na koniec vyzýva: "Každý majiteľ psa nesie za svojho domáceho miláčika zodpovednosť. Zabezpečte, aby nikomu neublížil!"

Súvisiace články

Najčítanejšie správy