Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zakrvavený muž v noci utiekol pred útočníkom, ktorý ho napadol mačetou
Zdielať na

Zakrvavený muž v noci utiekol pred útočníkom, ktorý ho napadol mačetou

TVRDOŠOVCE / V piatok v noci sa spálňa 35-ročného Rolanda zmenila na jatky. V dome v Tvrdošovciach sa do akcie dostala po domácky vyrobená mačeta. Ocitla sa v rukách nájomníka.

Roland býval vo svojom dome v Tvrdošovciach s vydatou priateľkou a spoločným 12-ročným synom. Pred pár mesiacmi prichýlil aj jej manžela, ktorý prišiel o strechu nad hlavou. A ten prišiel v noci z oslavy a namieril si to za Rolandom do izby.

46-ročný Ladislav sa postavil nad posteľ spiaceho muža, u ktorého býval, a začal ho sekať mačetou. Obeti sa podarilo ujsť k susedom, ktorí zavolali obecných policajtov. "Tak sme na mieste zbadali osobu celú od krvi, mala sečné rany na hlave, čo boli viditeľné rany, na lícach a na pleci mala poranenia. Dotyčná osoba komunikovať vtedy nevedela, len ukazovala rukami, že došlo tam k nejakému útoku," ozrejmil náčelník obecnej polície Peter Marenčák.

"Išlo o poranenie v oblasti calvy, teda zlomenina kosti lebečnej, ktorá poškodila mozog, čiže bola nutná urgentná operačná revízia s cieľom vyčistenia rany a ošetrenia poranení," poznamenal Martin Melišek, primár neurochirurgickej kliniky v nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch. 

Obecní policajti medzitým hľadali Ladislava, ktorý je síce občanom Maďarska, ale v dedine žije už roky. "Z miesta činu ušiel hneď po vykonaní skutku a tak som mu zavolal, asi po hodine sa dostavil na útvar obecnej polície, tu som sa ho pýtal, čo sa stalo, tak mi povedal, je to vybavené Peter, už bude pokoj, tak som zavolal štátnu políciu, aby ho zadržali," dodal Marenčák. "Pacient mal veľké šťastie, keby šlo o silnejšiu energiu, mohlo to byť až smrteľné," doplnil Melišek.

Šťastím bolo aj to, že išlo o relatívne tupý nástroj. Polícia pri domovej prehliadke našla jednu mačetu v izbe za skriňou. Druhá mačeta, ktorou bola vykonaná táto závažná trestná činnosť, bola odhodená na dvore blízko studne. "Podozrivý muž bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Viktória Borloková. Ladislav skončil vo väzbe, hrozí mu 15- až 20-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy