Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Odsedel si za vraždu syna, po návrate týral manželku. Dôchodca už pozná svoj trest
Zdielať na

Odsedel si za vraždu syna, po návrate týral manželku. Dôchodca už pozná svoj trest

TRENČÍN / Na Krajský súd v Trenčíne eskortovali 70-ročného Pavla z Myjavy. Súd pri ňom použil zásadu – trikrát a dosť. Hrozilo mu doživotie, ale zachránili ho znalecké posudky. Podľa nich je šanca napraviť ho trestom do 25 rokov. Toľko aj dostal.

Na prvý pohľad nenápadný dôchodca

70-ročný Pavol ale pozná väzenské prostredie veľmi dobre. Prvýkrát sa tam dostal pred viac ako dvadsiatimi rokmi. V roku 2001 totiž zavraždil svojho syna. "V roku 2001 v predsieni rodinného domu po predchádzajúcej hádke a fyzickom konflikte vystrelil z brokovej kozlice z malej vzdialenosti na svojho syna, ktorý stál tvárou proti nemu. Spôsobil mu devastačné zranenia, ktoré viedli k okamžitej smrti," uviedol hovorca súdu Roman Tarabus.

Za vraždu syna mu vymerali 12,5 roka. Po návrate na slobodu sa opäť dostal do problémov a odsúdili ho za týranie. Šesť rokov po odpykaní tohto trestu má na krku opäť obžalobu z týrania. "Obžalovaný svojej manželke dlhodobo spôsoboval fyzické a psychické utrpenie bitím, kopaním, ponižovaním, pohŕdavým zaobchádzaním, vyhrážaním, vyvolávaním strachu a stresu," dodal Tarabus. Okresný súd v Novom Meste nad Váhom ho za to odsúdil na 25 rokov. Odvolal sa. Obžalovaný na súde tvrdil, že je nevinný a manželka si to celé vymyslela. Chcel, aby ho senát oslobodil. "Ja som nič zlé neurobil, pán predseda, ani manželke, ani nikomu," vyjadril sa odsúdený. "Je nevinný a trvá na tom," vysvetlil obhajca odsúdeného Filip Vavrinčík.

Senát Krajského súdu v Trenčíne bol ale iného názoru. Jeho odvolanie zamietol. Pavol vo väzení strávi 25 rokov. "Súd nemal pochybnosti o vine obžalovaného," vysvetlil sudca. "Môj klient si uvedomuje, že v jeho prípade ide o doživotný trest," uviedol obhajca Vavrinčík. "Neprichádzalo nič iné do úvahy, iba doživotie alebo 25 rokov," dodal sudca. "Na základe znaleckého posudku ale dospel okresný súd k názoru, že existuje nádej, že obžalovaného možno napraviť trestom odňatia slobody do 25 rokov," vysvetlil Tarabus. "Ja som nič neurobil," povedal na záver odsúdený Pavol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy