Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia pátrala po mužovi. Jeho telo vyplavila rieka Laborec
Zdielať na

Polícia pátrala po mužovi. Jeho telo vyplavila rieka Laborec

MICHALOVCE / Nezvestného 68-ročného muža z Michaloviec našli vo štvrtok 25. mája bez známok života v sútoku rieky Laborec. Muž bol nezvestný od utorka (23. 5.) rána, kedy ho videli v záhradkárskej oblasti Vrbiny v Michalovciach v blízkosti rieky Laborec. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

"Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia a vo veci ďalej koná," uviedla. Po nezvestnom pátrali michalovskí policajti, zapojili sa aj rodinní príslušníci. V spolupráci s policajtmi služobnej kynológie so služobnými psami hľadali v okolí záhradkárskej oblasti, vodný tok prehľadali aj v súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom (HaZZ) Michalovce.

​Vo štvrtok 25. mája prišli miestnym policajtom a hasičom na pomoc aj členovia Horskej záchrannej služby (HZS) z Vysokých Tatier. Brehy rieky boli totiž ťažko dostupné. Pátranie tak pokračovalo z člna aj s pomocou psa. "Pes, samozrejme, hľadal pátracie pachy a v kombinácii psa a očného kontaktu sme našli osobu na opačnom brehu," vyjadril sa Martin Matúšek, záchranár z HZS Vysoké Tatry. 

"V pátracej akcii sa pokračovalo aj vo štvrtok 25. mája, zapojený bol väčší počet síl a prostriedkov Policajného zboru i v súčinnosti s príslušníkmi Horskej záchrannej služby (HZS) a HaZZ, prehľadali opäť brehy Laborca, ako aj vodný tok. Žiaľ, dnes dopoludnia bol nezvestný muž nájdený bez známok života v sútoku rieky Laborec," informovala hovorkyňa Mésarová. Dôchodca sa pravdepodobne pošmykol a spadol do rieky. Snažil sa ešte doplávať na breh, no zrejme aj vplyvom zdravotných ťažkostí sa mu to nepodarilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy