Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Českom Švajčiarsku vypukol požiar. Hasiči vyhlásili tretí stupeň poplachu
Zdielať na

V Českom Švajčiarsku vypukol požiar. Hasiči vyhlásili tretí stupeň poplachu

Zdroj: TASR

ČESKÁ REPUBLIKA / Medzi Pravčickou bránou v Národnom parku České Švajčiarsko a štátnou hranicou s Nemeckom vypukol požiar lesného porastu. Hasiči vyhlásili tretí stupeň poplachu. Na miesto mieri deväť hasičských jednotiek a povolaný bol aj vrtuľník s hasiacim vakom. Na sociálnej sieti Twitter to uviedol Hasičský záchranný zbor Ústianskeho kraja.

Hovorca správy národného parku Tomáš Salov podľa stanice ČT24 uviedol, že horí na prístupovej ceste k Pravčickej bráne. Požiar podľa jeho informácií vznikol zrejme z pyrotechniky. "Hasiči znova po desiatich mesiacoch zasahujú pri požiari v Českom Švajčiarsku. Na mieste je všetka dostupná technika. V kontakte sme aj s nemeckou stranou," napísal na sociálnej sieti Twitter český minister vnútra Vít Rakušan. Zasahujúcim zložkám poskytuje súčinnosť aj polícia.

Dosiaľ najrozsiahlejší požiar v novodobej českej histórii vypukol v Národnom parku České Švajčiarsko vlani v júli a zasiahol plochu viac ako 1 000 hektárov. Plamene sa podarilo uhasiť až po 20 dňoch. Pri požiari zasahovalo približne 6 000 hasičov a 400 kusov techniky, vrátane hasičských lietadiel a vrtuľníkov.

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy