Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Drogy alebo psychická porucha? Večierku vylúpil s nožom v ruke
Zdielať na

Drogy alebo psychická porucha? Večierku vylúpil s nožom v ruke

PRIEVIDZA / S kuchynským nožom v rukách vylúpil večierku v Handlovej. Reč je o 26-ročnom Adamovi. Myslel si, že vyviazne bez trestu, na záberoch ho ale spoznali handlovskí mestskí policajti. O pár hodín sedel v cele. V piatok, 12. mája, ho eskortovali na súd.

Tvár si zakrýval košeľou a čo najrýchlejšie chcel vojsť do budovy súdu. Obvinený je 26-ročný Adam, ktorý podľa polície lúpil vo večierke v Handlovej. "Prišla suseda a na ňu som kričala, aby volal políciu. Potom ju vytlačil von," opísala majiteľka večierky. Neodradilo ho ani to, že do predajne vošla zákazníčka. Tú vytlačil von a od predavačky žiadal peniaze. "Poškodená z obavy o svoj život a zdravie vydala páchateľovi z registračnej pokladne hotovosť vo výške 80 eur," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín Katarína Kuzmová.

Psychiatrička Darina Hrabovská tvrdí, že v stave zníženej príčetnosti až nepríčetnosti mohol nôž použiť. Predavačke našťastie neublížil, a potom ako dostal peniaze, ušiel. O pár minút prišli na miesto handlovskí mestskí policajti. Pozreli si zábery z kamery a okamžite vedeli meno páchateľa. Na základe ich informácií kriminalisti muža zadržali. K činu sa priznal a obvinili ho zo zločinu lúpeže. "Ľutujem to, ospravedlňujem sa pani predavačke," priznal obvinený.

"Mohol byť nebezpečný. Pokiaľ bol nepríčetný, treba skúmať, či bol pod vplyvom drog, alebo má psychickú poruchu," uviedla psychiatrička. Hovorkyňa polície objasnila, že obvinený bol už v minulosti trikrát súdne trestaný, vždy za prečiny nebezpečné vyhrážanie. Verdikt sudcu bol jednoznačný. Muža poslal do vyšetrovacej väzby. Najbližšie týždne teda strávi za múrmi ilavskej väznice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy