Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Úspešný policajný "King". Z akcie si odviezli drogy aj dvoch mužov
Zdielať na

Úspešný policajný "King". Z akcie si odviezli drogy aj dvoch mužov

BRATISLAVA / Jedného z mužov, ktorých pred pár dňami zadržala bratislavská kriminálka, už obvinili. Podľa polície mal v hlavnom meste distribuovať marihuanu. Počas akcie zaistili drogy za desiatky tisíc eur.

Akcia King prebehla ešte v stredu večer. Kriminálka zasahovala na viacerých miestach, vrátane novej štvrti na Bajkalskej ulici. V putách vtedy skončili dvaja muži. Jeden z nich sa dal na útek, a tak padli aj viaceré varovné výstrely. Jedného z mužov, 28-ročného Andreja z Oravy už vyšetrovateľ obvinil. V hlavnom meste mal vo veľkom obchodovať s marihuanou.

Policajti aj so špeciálne vycvičenými psami nabehli do rôznych objektov, vrátane domov a bytov. Muž mal totiž drogy prechovávať na viacerých miestach. Počas akcie zaistili takmer 5 kilogramov zelenej sušiny. "Na základe výsledkov skúmania bolo preukázané že zaistené množstvo zodpovedá celkovo 9 758 obvyklým jednorázovým dávkam drogy v celkovej hodnote takmer 25 000 eur," poznamenal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti zaistili aj ďalšie dôkazy. So sebou si odniesli značnú finančnú hotovosť a auto. "Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie," dodal Szeiff. V prípade preukázania viny mu hrozí až 15 ročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy