Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Talian s nožom v ruke napadol Slováka. Ukradol mu auto
Zdielať na

Talian s nožom v ruke napadol Slováka. Ukradol mu auto

EBBS / Naháňačka v štýle divokého západu. Talian s nožom v ruke napadol v noci mladíka. Ukradol mu auto. Počas policajnej naháňačky s ním havaroval. Pred hliadkou sa potom pokúšal utiecť na koni. Viac o tom, ako sa to celé udialo, povedal okradnutý Dominik, ktorý žije v Rakúsku.

Ako sa to celé udialo?

Bol to môj kolega. Pred niekoľkými dňami bol v Berlíne. Keď sa odtiaľ vrátil, choval sa veľmi divne. Rozprával sa sám so sebou, nevychádzal z izby, mal akoby paranoju. V ten deň som si varil obed a videl som, ako vyšiel z izby s nožíkom v ruke, ale čepeľ bola otočená smerom k nemu. Povedal som mu, že sa ho bojím, že to nie je normálne. Povedal, že on sa bojí tiež, no nepovedal, čoho sa bál. 

Ja som rýchlo dovaril a utekal som preč do izby a zamkol som sa. Niečo pred deviatou bol ten chlapec vonku pravdepodobne, pribehol dnu do domu na 2. poschodie, kde bol môj druhý kolega, Talian. Ten s nožíkom, Lorenzo, začal kričať po tom druhom. Nerouzmel som im, keďže to bolo po taliansky. Vedel som, že to bolo niečo zlé. 

Už vtedy som zamkol, zhasol  a snažil som sa vzbudiť dojem, že tam nie som v tej izbe. Dokričal ten Talian, počul som ako zišiel dole, no vrátil sa a počul som, ako sa nohou snaží dobiť do dverí. Kričal, aby som otvoril dvere. Zo strachu som nevedel, čo mám robiť, tak som tie dvere otvoril. Videl som ho s nožíkom ako kričí po mne a aby som mu dal kľúče od auta, čo je aj na kamerovom zázname. 

Ja som mu dal tie kľúče, on vyšiel von, sadol do auta a ja som náhle utekal ku mojej krstnej, kde som vlastne zavolal policajtov. Behom desiatich minút ho chytili a auto bolo rozbité. 

Viete aj to, že sa potom snažil ujsť na koni?

Áno, to mi potom povedal môj šéf, on je Nemec a ja po nemecky nerozumie, takže mi to len sprostredkovali. 

On je 20-ročný?

Áno, 20 rokov má. 

Neviete, či bol pod vplyvom drog?

Toto neviem povedať. Vzhľadom k tomu, že my sme sa vrátili do domu, keď ho policajti vzali, akurát sme tam mali domovú prehliadku. Policajti niečo z jeho izby brali, neviem, čo to bolo, ale išlo o nejaké sáčky. 

Ako veľmi máte poškodené auto?

Včera som písal zápisnicu a mi povedali, že sa to berie ako "totálka". Odhadovaná škoda je medzi 7 - 8-tisíc. Auto mám dostupné, nie je na polícii. 

Celé video z krádeže nájdete nižšie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy