Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Auto bez prívesu musí jazdiť aj bez ťažného zariadenia
Zdielať na

Auto bez prívesu musí jazdiť aj bez ťažného zariadenia

Packa: Dbajte na bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky!

V dnešnom vydaní začneme s ťažnými zariadeniami. Pani Lenku z Nového mesta nad Váhom totiž zaujíma, či sa musí toto zariadenie odnímať, pokiaľ sa nepoužíva.

Ján Packa: "Pokiaľ je to odnímateľné ťažné zariadenie, tak potom vždy ho musí dať vodič dolu pokiaľ ho nepoužíva na ťahanie prívesu. Je to z hľadiska bezpečnosti ostatných účastníkov cestnej premávky."

Pán Emil prekonal za volantom epileptický záchvat. Chcel by teraz vedieť, aké sú podmienky na to, aby dostal späť vodičský preukaz.

Ján Packa: "V tomto prípade sa divák musí nechať vyšetriť a musí mať lekárske stanovisko, či je schopný riadiť motorové vozidlá. Ak takéto bude mať, polícia mu vodičský preukaz vráti."

Pani Lívia má viacero sťažností na postup polície. Chcela by však vedieť, či existuje nejaká internetová adresa, kde je možné vyjadriť pripomienky k práci policajtov.

Ján Packa: "Samozrejme, že táto adresa existuje, je na každom policajnom aute, ale pre istotu www.policiasr.sk."

Na okresnom riaditeľstve v Lučenci zarobí civilný zamestnanec vo funkcii samostatný referent 350 € mesačne. "Ako je možné, že upratovačky zamestnané na okresných riaditeľstvách zarobia mesačne 320€? Medzi týmito povolaniami je patričný rozdiel, či už pracovný alebo vo vzdelaní. Malo by sa s tým konečne niečo robiť!"

Ján Packa: "Ja by som v tomto prípade nepodceňoval vzdelanie upratovačiek, a čo sa týka taríf, tak pán pracuje vo verejnej službe, kde sú presne stanovené tarify a stanovené platby. Nedá sa s tým zatiaľ nič robiť, pokiaľ sa nezvýšia tarify, ktoré sú stanovené vládou."

Najčítanejšie správy