Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hádka na parkovisku sa skončila bitkou obuškom: Agresor si vypočul trest
Zdielať na

Hádka na parkovisku sa skončila bitkou obuškom: Agresor si vypočul trest

HUMENNÉ / Zákaz piť alkohol a k tomu ešte aj zákaz navštevovať pohostinstvá. Aj toto sudca zvolil ako náhradu väzby pre muža, ktorý na iného zaútočil teleskopickým obuškom. Po úderoch do hlavy poškodený spadol na zem, no agresor neprestal. Podľa polície nasledovali kopance do hrude.

Stalo sa to na jednom z parkovísk na Laboreckej ulici v Humennom. Z vyšetrovania vyplýva, že k útoku došlo o pol piatej ráno. Na začiatku podľa polície boli len slovné nezhody. Tie ale vyvrcholili tak, že muž zo Strážskeho na Humenčana vytiahol obušok. "Mladší z nich železným teleskopickým obuškom udrel staršieho muža do hlavy, potom mu ešte uštedril niekoľko rán päsťou a opäť do hlavy. Napadnutý muž spadol na zem, kde ho útočník ešte kopol do hrudníka," uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.



Nákup teleskopického obuška nie je viazaný na žiadnu konkrétnu profesiu. Stačí mať viac ako 18 rokov. "Ukáže občiansky preukaz a tým činom to môžeme predať. Samozrejme, je to nebezpečné, je to kus kovu, takže treba to používať iba v krajnej núdzi," vysvetlil Peter Vysočanský, predajca zbraní a streliva. 26-ročný muž potreboval pomoc lekárov. Vyšetrovateľ útočníka obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva. 

Prokurátor síce podal podnet na vzatie obvineného do väzby z dôvodu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať, no sudca OS Humenné to videl inak. Väzbu nahradil písomným sľubom. "Zároveň obvinenému nariadil dohľad probačného a mediačného úradníka. Tiež obvinenému uložil obmedzenie, a to zákaz požívať alkoholické nápoje a iné návykové látky, zákaz navštevovať reštauračné a pohostinské zariadenie počas víkendov a dní pracovného pokoja," dodala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Pravidelne sa musí dostavovať pred probačného úradníka a hlásiť každú zmenu miesta pobytu. Tento trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy