Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jeden chybný krok mu zmenil život: Muž vystúpil z idúceho vlaku
Zdielať na

Jeden chybný krok mu zmenil život: Muž vystúpil z idúceho vlaku

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na železničnej stanici v Novom Meste nad Váhom sa stala mimoriadne nešťastná udalosť, pri ktorej sa zranil 71-ročný cestujúci. Ten doplatil na to, že sa rozhodol vystúpiť z už idúceho vlaku.

Stačil jeden chybný krok, po ktorom si ponesie trvale následky. Takto záchranári ratovali 71-ročného Dominika krátko po tom, ako do stanice v Novom Meste nad Váhom dorazil rýchlik z Trenčína. Muž z neho nestihol včas vystúpiť a vlak sa dal do pohybu. "Po výprave z koľaje číslo 4 pri odchádzajúcom vlaku z idúceho vlaku vystupoval cestujúci, pričom spadol medzi súpravu a hranu nástupišťa," priblížila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová.

"Vlak sa už začal hýbyť, on vyskakoval z vlaku a netrafil schodík. Spadol medzi schody," opísala nešťastnú udalosť svedkyňa. „Vo všeobecnosti sa na väčšine vlakov dajú otvoriť dvere aj po vypravení vlaku, do rýchlosti maximálne 5km/h. Aj v tomto prípade cestujúci stihol otvoriť dvere do rýchlosti 5 km/h, ináč by boli zablokované,“ informoval Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko. Vlakvedúci si našťastie všimol padajúcu osobu a pohotovo zatiahol ručnú brzdu.

Napriek tomu vlak prešiel mužovi po pravej ruke v oblasti predlaktia. "Po našom príchode sme zistili, že osoba sa nachádza pod vlakom a je pri vedomí. Pomohli sme pri zastavení krvácania a nasadili sme škrtidlo," uviedol Ján Struhár, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Novom Meste nad Váhom. „K zranenému sme okamžite vyslali záchranárov. Tí ho ošetrili a s vážnym poranením hornej končatiny ho transportovali do nemocnice,“ informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

To, či sa mužovi ruku podarilo zachrániť sa nám v nemocnici zistiť nepodarilo, no potvrdili nám, že pacient je stále hospitalizovaný a je mimo ohrozenia života. Za vystúpenie z už idúceho vlaku ale zrejme bude musieť zaplatiť pokutu. "Polícia uvedený skutok rieši ako priestupok v zmysle zákona o doprave na dráhach, za ktorý v správnom konaní hrozí pokuta až do výšky 500 eur," priblížila Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy