Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Jazda taxikára sa skončila čelnou zrážkou: Prekvapivé je, na akom úseku
Zdielať na

Jazda taxikára sa skončila čelnou zrážkou: Prekvapivé je, na akom úseku

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na urgentnom príjme v nemocnici v Spišskej Novej Vsi sa za pár minút vystriedali tri záchranné posádky. Priviezli zranených z čelnej zrážky taxikára s Fabiou.

K nehode došlo po deviatej večer na výpadovke zo Spišskej Novej Vsi. Taxikár smeroval do mesta. Napriek tomu, že išlo o štvorprúdovku, jeho auto išlo v protismere. "Našťastie bol v aute skúsený vodič a zachránil to. Vodič strhol volant, nám sa našťastie nič nestalo," opísal incident svedok nehody Filip.

Mladíci sa vozidlu taxislužby úspešne vyhli, no posádka za nimi idúcej Fabie sa už nedokázala. V nej sa viezli dvaja muži. Taxikár sedel vo vozidle sám. "Vodič Fabie bol vonku aj s vodičom taxíka, spolujazdec bol zranený," priblížil Filip. "Pri dopravnej nehode sa zranili traja ľudia. Utrpeli stredne ťažké až ťažké poranenia. Záchranári ich po ošetrení transportovali do nemocnice. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby.

Po čelnej zrážke ostal vo Fabii sedieť zranený spolujazdec. Z auta sa dostal za asistencie hasičov. Tí sa postarali aj o vraky, z ktorých vytiekli prevádzkové kvapaliny. O sile nárazu svedčili aj čelné sklá áut. Po každom z účastníkov nehody v nich ostal odtlačok hlavy. "Obaja vodiči boli na mieste dopravnej nehody podrobení dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu ani u jedného z nich nepotvrdila. Prítomnosť iných omamných látok v organizme ukážu výsledky odobratého biologického materiálu," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Aký mal taxikár dôvod na jazdu v protismere zisťujú aj za pomoci súdneho znalca. "Vodičovi Toyoty policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy