Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitá žena cestou z práce spôsobila nehodu, v cele triezvela dve noci
Zdielať na

Opitá žena cestou z práce spôsobila nehodu, v cele triezvela dve noci

VRBOVÉ / Na sociálnych sieťach už niekoľko dní koluje video z priemyselnej kamery, ktorá zaznamenala zrážku dvoch áut pri meste Vrbové. Dopravnú nehodu zavinila 43-ročná žena, ktorej policajti v dychu namerali vyše dva a pol promile alkoholu. Zisťovali sme, s akým trestom vodička vyviazla.

Takto sa skončila šialená jazda opitej vodičky na ceste medzi Krakovanmi a Vrbovým. Auto vo vysokej rýchlosti zozadu narazilo do vozidla na krajnici a skončilo v betónovom plote. Šofér dodavky dobehol žene na pomoc a snažil sa odpojiť batériu na havarovanom aute. Správanie vodičky mu bolo ihneď podozrivé.

"43-ročná žena sa mala medzitým snažiť z miesta nehody odísť, na čo ju ale muž zastavil. Vzápätí na miesto dorazila policajná hliadka z Vrbového," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. Magdaléna nafúkala krátko pred šiestou hodinou ráno vyše dve a pol promile alkoholu.

Zarážajúce je, že podľa vlastných slov sa vracala domov z práce. "Pri opakovanej dychovej skúške sa hodnota vyšplhala dokonca na 2,63 promile," doplnila Antalová. Policajná hliadka žene na mieste zadržala vodičský preukaz, obmedzila ju na osobnej slobode a previezla na policajné oddelenie. Magdaléna musela v policajnej cele stráviť až dve noci, kým celkom vytriezvela.

Obvinili ju z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a svoj trest sa dozvedela na Okresnom sude v Piešťanoch"Sudca pre prípravne konanie vydal rozkaz, na základe ktorého uznal obvinenú za vinnú, uložil jej trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace s podmienečným odkladom so skúšobnou dobou vo výmere dva roky. Tiež jej uložil trest zákazu činnosti riadiť motorové vozidlá každého druhu vo výmere tri roky," informovala Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave.

Trestný rozkaz nie je právoplatný, pretože prokurátorovi sa zdá príliš mierny a odvolal sa. Podľa informácií TV JOJ, žena, ktorá odchádzala autom z práce v stave ťažkej opitosti, dostala okamžitú výpoveď.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy