Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Záchranné zložky pomáhali motorkárovi: Havaroval v ostrej zákrute
Zdielať na

Záchranné zložky pomáhali motorkárovi: Havaroval v ostrej zákrute

SEBECHLEBY / Záchranári, hasiči aj záchranársky vrtuľník pomáhali zranenému mužovi pri Sebechleboch na strednom Slovensku. Bola to jedna z prvých jarných jázd na motorke a skončila nešťastím. 47-ročný muž havaroval v jednej z ostrých zákrut.

Cesta medzi Žemberovcami a Sebechlebmi je plná zákrut, kde treba jazdiť opatrne. Motorkár pravdepodobne dostal šmyk. 47-ročný muž stratil nad strojom kontrolu. Po náraze do značky skončil v priekope. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "Záchranári v súčinnosti s leteckými záchranármi ošetrili zraneného muža," informoval Martin Balko z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. 

Vrtuľník na úzkej ceste medzi obcami pristáť nemohol. Záchranári vybrali ako vhodné miesto na pristátie ihrisko v Žemberovciach, kam zraneného previezli sanitkou. "Leteckí záchranári si na futbalovom ihrisku prebrali do svojej starostlivosti 47-ročného muža, ktorý po páde z motocykla utrpel viacnásobné zlomeniny a odreniny po celom tele," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE Poprad. 

Muža letecky previezli do nemocnice v Nitre. Či sa pod nehodu podpísala rýchla jazda alebo dostal šmyk na nerovnostiach cesty budú vyšetrovať. "Cesta v zákrute, kde je asfalt a zároveň aj naprášené na ceste, taktiež keď prejdete cez čiaru, zadné koleso prestáva mať kontakt s vozovkou," uviedol motorkár Lukáš Melaga. Začína motorkárska sezóna a najviac kolízií býva práve v tomto období. "Aj my profesionálnejší motorkári vieme, že sa treba rozjazdiť a s tou motorkou sa tak skamarátiť, aby sme vedeli,a ko sa na ceste správa," uzavrel Melaga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy