Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vražda pre lásku: Krvavý incident má údajne žiarlivostný motív
Zdielať na

Vražda pre lásku: Krvavý incident má údajne žiarlivostný motív

ŽILINA / O tom, či pôjde do vyšetrovacej väzby muž, ktorý brutálne útočil v Likavke pri Ružomberku, rozhodovala sudkyňa Okresného súdu v Žiline. Mal zavraždiť kamaráta a ťažko zranil aj jeho brata.

Muž mal s nožom v ruke napadnúť dvoch súrodencov. Krvavý incident v Likavke má mať žiarlivostný motív. Podľa informácií TV JOJ obvinený našiel pri intímnom pomere jedného z bratov so ženou, na ktorú si on sám robil nároky. A keď ich spolu uvidel, na svojho soka v láske zaútočil. "Na linku 158 bol oznámený útok nožom. Po preverení udalosti bolo zistené, že 55-ročný muž svojim zraneniam na mieste podľahol," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková. Keď brat obete vo vedľajšej izbe začul krik, snažil sa svojho súrodenca brániť.

"Druhá osoba utrpela päť bodných rán, ktorá bola následne prevezená do nemocnice," dodala hovorkyňa. "Musím vysloviť veľké poľutovanie nad tým incidentom. Strácame dobrého kamaráta, kolegu a zodpovedného chlapa," vyjadril sa starosta Likavky Marián Javorka. "V krátkom čase sa nám po intenzívnom pátraní podarilo zadržať podozrivého muža pred nemocnicou v Ružomberku. Vyšetrovateľ KR PZ v Žiline vzniesol 43-ročnému mužovi obvinenie pre zločin vraždy," uviedla ďalej Šefčíková.

Hrozí mu až doživotie. "Vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie," povedala Šefčíková. Prokurátor s týmto podnetom súhlasil a muž z Liptova, ktorý mal vraždiť, sa preto ocitol na žilinskom Okresnom súde. Sudkyňa ho poslala do väzby a obvinený muž proti tomuto verdiktu sťažnosť nepodal. Rozhodnutie je teda právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy