Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Krvavý útok pre nezjedenú polievku: Žena bodala kamarátku nožom
Zdielať na

Krvavý útok pre nezjedenú polievku: Žena bodala kamarátku nožom

TRENČÍN / Na okresný súd v Trenčíne vo štvrtok (13. apríla) eskortovali 29-ročnú ženu, ktorá zaútočila na kamarátku. Hádka pre nezjedenú polievku prerástla v krvavý konflikt. Žena bodla kamarátku nožom, vyhrážala sa jej zabitím a násilím ju držala v byte.

Ženy sa najskôr začali hádať. Potom jedna z nich vzala do ruky nôž. "Pod vplyvom alkoholu po predchádzajúcej hádke 4-krát bodla do oblasti chrbta medzi lopatkami a raz k uchu. Potom ju hodila do izby a povedala, odtiaľto živá nevyjdeš," povedal prokurátor Okresnej prokuratúry Trenčín. 

V izbe ju násilím držala dve hodiny. Nakoniec ju pustila na toaletu. Poškodená začala kričať a preto ju napadla znova. Medzičasom sa jej podarilo utiecť. O pár minút boli na mieste mestskí policajti. Tí útočníčku zadržali. "Našiel som ju v takom stave, že bola v strese, v úľaku za dverami," dodal zasahujúci mestský policajt. 

Útočníčka skončila v cele, jej kamarátka v nemocnici. Podľa lekárov mala šťastie. "Keby nôž nezastavili rebrá, zasiahol by pľúca," doplnil prokurátor. Ženy sa údajne pohádali preto, že poškodená odmietla zjesť polievku, ktorú jej obžalovaná priniesla. Tá sa ku všetkému priznala a počas záverečnej reči sa rozplakala. "Som vinná. Strašne mi to je ľúto. Keby to môžem vrátiť späť, tak to vrátim," uviedla obžalovaná. 

Priznanie a oľutovanie jej pomohlo. Hrozili jej 4 až 10 rokov. Súd jej trest znížil. "Za to sa odsudzuje na úhrnný trest vo výmere tri roky. Súd obžalovanej výkon trestu podmienečne odkladá na dva roky," vyslovila sa sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne. Podľa slov advokáta obžalovanej Mareka Doktora je s rozhodnutím súdu spokojný. Obžalovaná sa k poškodenej nemôže približovať na vzdialenosť menšiu ako 5 metrov, rovnako nemôže požívať alkoholické nápoje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy