Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Futbalový zápas v Bratislave: Čakajú nás prísne opatrenia
Zdielať na

Futbalový zápas v Bratislave: Čakajú nás prísne opatrenia

BRATISLAVA / Nedeľný (9.4.) futbalový šláger medzi Slovanom Bratislava a DAC Dunajská Streda označil organizátor ako rizikový. Nielen fanúšikov preto čakajú prísne bezpečnostné opatrenia či obmedzenia v doprave. Zvýšený počet policajtov bude v uliciach mesta aj pri štadióne.

Polícia sa pripravuje na futbalový duel Slovana Bratislava s Dunajskou Stredou. Už v nedeľu sa medzi týmito dvomi súpermi odohrá na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave rizikový zápas. Štadión bude otvorený hodinu a pol pred úvodným výkopom, a teda od 16-tej hodiny. Na športové podujatie budú dohliadať dopravní policajti, kynológovia, ťažkoodenci, operatívci, či antikonfliktný tím. "Do bezpečnostného opatrenia vyčleňujeme prioritne policajtky a policajtov Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. V prípade potreby sme pripravení posilniť výkon služby, najmä v okolí Národného futbalového štadióna, aj hliadkami z ostatných okresných veliteľstiev," uviedla Barbora Krajčovičová, hovorkyňa MsP v Bratislave. 

Pri vstupe na štadión čaká na fanúšikov dvojstupňová bezpečnostná kontrola, a teda kontrola dokladu totožnosti a bezpečnostná prehliadka. Športoví priaznivci sa tiež budú musieť preukázať vstupenkou, ktorá je evidovaná na konkrétne meno a priezvisko.

Presun fanúšikov Dunajskej Stredy smerom z vlakovej stanice na štadión, a tiež opačným smerom po ukončení stretnutia, je zabezpečený autobusovou dopravou. "Nad rámec posilovej dopravy zabezpečíme ešte aj 5 autobusov, ktorými podľa pokynov odvezieme fanúšikov pred začiatkom zápasu zo Železničnej stanice Bratislava Nové Mesto na Národný futbalový štadión," ozrejmil Martin Chlebovec, hovorca Dopravného podniku Bratislava. 

Niekoľko hodín bude v okolí štadióna obmedzená aj doprava. "A to najmä v blízkosti ulíc Bajkalskej a Príkopovej. Na základe rozhodnutia MČ Nové Mesto bude počas doby trvania tohto športového podujatia zákaz parkovania," povedal Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. "Radíme verejnosti, predovšetkým motoristom, vyhnúť sa okoliu Národného futbalového štadióna a zvoliť na presun po meste alternatívne trasy," dodala Krajčovičová. 

Policajti upozorňujú, že v prípade výtržnosti, budú okamžite konať. Previnilcom hrozia pokuty až do výšky 5-tisíc eur a tiež zákaz vstupu na ďalšie športové podujatia. "Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov, budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy," doplnil Szeiff.

Takto prišli Fanúšikovia DAC do Bratislavy. Vlak z Dunajskej Stredy vyrazil pred 3 popoludní. Na stanicu do Bratislavy prišiel o 15:45. Okrem Fanúšikov boli vo vagónoch aj ťažkoodenci. Fanúšikov vlakom prišlo asi 300. Pred stanicou ich čakali prichystané autobusy. Tí čo prišli autom, museli ho zaparkovať rovnako pred stanicou. Potom spoločne nastúpili do autobusov smer štadión. Cestu autobusom s fanúšikmi z Dunajskej stredy sme si vyskúšali aj my.

Cesta zo stanice Nové mesto bola pokojná. Fanúšikovia skandovali rôzne svoje pokriky. Niečo krátko pred štvrť na 5 prišiel autobus s fanúšikmi na slovanistický štadión. Tak ako v autobusoch tak aj na námestí pred ihriskom bol pokoj. Okrem skandovania sa nič vážne nestalo. Na všetko dohliadali stovky policajtov. Tí boli nachystaní v prípade potreby. Premávku usmerňovali dopraváci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy