Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ukrajincov vozili k našej hranici sanitkou so zapnutými majákmi
Zdielať na

Ukrajincov vozili k našej hranici sanitkou so zapnutými majákmi

SLOVENSKO / UKRAJINSKÁ HRANICA - Neuveriteľný prípad z východnej hranice. Chlapov z Ukrajiny vozili nelegálne v sanitke až k slovenskému územiu. So zapnutými majákmi sa vyhli všetkým hliadkam a kontrolám. Jeden z obvinených je záchranár, ktorý pracoval na stanici rýchlej zdravotnej pomoci.

Nelegálnu činnosť tejto organizovanej skupiny sa podarilo zablokovať ukrajinskej Národnej polícii v spolupráci s hraničiarmi. Prichytili ich priamo v sanitke. Páchatelia používali na prevoz mužov, ktorí sa chceli vyhnúť vojne, auto rýchlej zdravotnej služby. Vodiča sanitky zadržali práve vo chvíli, keď prevážal dvoch mladých Ukrajincov. A nie zadarmo. "Za 3 000 dolárov dopravili klienta sanitkou čo najbližšie k hraničnej čiare a dali ďalšie pokyny na jej prekročenie," uviedla Hanna Dan hovorkyňa Národnej polície Zakarpatskej oblasti.

Jedným zo zadržaných je dokonca samotný záchranár, ktorý pracoval na miestnej stanici rýchlej zdravotnej pomoci. Svojich klientov vyzdvihovali vo Veľkom Bereznom, čo je ukrajinská obec ležiaca v tesnej blízkosti našej hranice. "So zapnutými blikajúcimi majákmi páchatelia takmer bez prekážok prekračovali kontrolné body a dopravovali tak svojich klientov čo najbližšie k hraničnej čiare," dodala hovorkyňa. Následne branci po určenej trase prekročili ukrajinskú hranicu a dostali sa na Slovensko. Plán to bol naozaj premyslený, polícia teraz zisťuje, koľkých "pacientov" už takto od začiatku ruskej agresie na Ukrajine previezli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy