Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Počas sviatkov bude posilnená vlaková doprava
Zdielať na

Počas sviatkov bude posilnená vlaková doprava

BRATISLAVA / Najväčší nápor áut bol očakávaný od 14-tej hodiny, to už sme na výpadovke smerom von z Bratislavy videli mierne zhusťujúcu sa premávku. Avšak stále to nebolo drastické. 

Najväčší nápor áut bol očakávaný od 14-tej hodiny, to už sme na výpadovke smerom von z Bratislavy videli mierne zhusťujúcu sa premávku. Avšak stále to nebolo drastické. Okrem toho, že si veľkú noc spájame najmä s tým, že ide o najväčší kresťanský sviatok, už akosi automaticky rátame aj s obrovským náporom áut. Či už na rýchlostných cestách alebo diaľniciach. "Tá intenzita je v priemere zvýšená o 50 a viac percent. Minulý rok to na výjazde z Bratislavy na D1 vyzeralo, že tá doprava bola väčšia až o 52%," uviedla Eva Žgravčáková, hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti. 

Najväčší nápor sa dlhoročnými pozorovaniami očakával na dnešný zelený štvrtok, ale aj zajtrajší veľký piatok v dopoludňajších hodinách. My sme s kamerou o druhej zamierili na cesty avšak situácia pripomínala skôr bežný pracovný deň. Masívne, v úvodzovkách sťahovanie národov sa však naplno prejavilo po 16-tej, kedy sa už premávka smerom na diaľnicu začala rapídne spomaľovať.

Kolóny sa tvorili na obchvate za prístavným mostom, vodiči sa tu zdržali približne štvrťhodinku. Minimálnou rýchlosťou sa posúvali aj tesne pred D1-kou v smere na stredné a východné Slovensko. Výraznejšie komplikácie v doprave na území hlavného mesta však nenastali. V súvislosti s veľkonočnými sviatkami bola posilnená aj vlaková doprava. "Na Zelený štvrtok sme vypravili 4 vlaky, z toho sú dva expresy a dva rýchliky, ktoré sú posilové, takisto na Veľký piatok to bude 5 rýchlikov a na Veľkonočný pondelok, kedy sa očakáva a najväčší záujem o prepravu práve z východu na západ Slovenska, je to až 7 vlakov, z toho sú tri expresy a 4 rýchliky," ozrejmil Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy