Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž okrem družky a jej matky násilím ohrozil aj vlastnú dcérku
Zdielať na

Muž okrem družky a jej matky násilím ohrozil aj vlastnú dcérku

MORAVSKÉ LIESKOVÉ/NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Policajti z Nového Mesta nad Váhom zadržali mladého otca rodiny, ktorého obvinili z nebezpečného vyhrážania aj ublíženia na zdraví. 28-ročný muž z Rumunska totiž surovým spôsobom napadol nielen svoju družku, ale i jej matku. Šokujúce je, že v besnení ho nezastavila ani prítomnosť jeho maloletej dcérky, naopak, nepochopiteľným spôsobom ohrozil aj ju.

Takto policajti priviedli na súd v Novom Meste nad Váhom 28-ročného Ionuta z Rumunska. Ten až dosiaľ žil v obci Moravské Lieskové v jednej domácnosti s družkou a jej matkou. Nešlo o harmonické spolunažívanie. Ionut mal po ostrej výmene názorov svoju priateľku surovo fackovať. "Na pomoc dcére prišla aj jej matka, ktorú muž taktiež fyzicky napadol. Staršiu ženu opakovane sotil, strhol jej dioptrické okuliare, pričom ju poškriabal na pravom líci," povedala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

To bol však iba začiatok. Agresívny muž neprestal s násilím ani pred očami iba sedemmesačnej dcérky. Po tom, ako sa babka snažila dieťa vziať preč, urobil niečo nepochopiteľné. "Muž začal na ženu kričať vulgarizmy, pričom sa ju mal pokúsiť sotiť dolu schodmi aj s dieťaťom na rukách, čomu zabránila jeho družka. Následne muž svoj hnev obrátil proti družke, ktorej spôsobil viaceré zranenia," dodala Kuzmová.

Zúfalé ženy sa aj malou dcérkou zamkli v izbe. Otec však dvere vykopol a nasledovala ďalšia bitka. Po mladého Rumuna si následne prišli policajti. Na prekvapenie nemal v sebe žiadny alkohol. "Z vykonaného dokazovania je zrejmý predpoklad, že skutok, ktorý sa obvinenému kladie za vinu, nebol ojedinelý," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. 

"Polícia v Novom Meste nad Váhom obvinila 28 ročného muža z prečinu Nebezpečné vyhrážanie v súbehom s prečinom Ublíženie na zdraví," doplnila Kuzmová. "Podľa sudcu pre prípravné konanie existuje dôvodná obava, že obvinený v prípade jeho ponechania na slobode bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti, preto sudca obvineného vzal do takzvanej preventívnej väzby," dodal Tarabus.

Obe zbité ženy museli ošetriť, pričom mužova družka sa bude zo zranení liečiť minimálne mesiac. Ionutovi z Rumunska hrozí, že za uvedene skutky strávi za mrežami až tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy