Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predišli tragédii: Hádku medzi manželmi ukončili policajti
Zdielať na

Predišli tragédii: Hádku medzi manželmi ukončili policajti

HORNÝ ZEMPLÍN / Hádku medzi manželmi na Hornom Zemplíne ukončili až privolaní policajti. 38-ročný muž sa s nožom v ruke vyhrážal žene zabitím. Pre obavu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, ho sudca poslal do väzby.

Podľa polície je útočníkom 38-ročný muž, v prípade začali trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania. "V jednom z bytov došlo k hádke medzi mužom a ženou. Tá vyústila až do vyhrážok zo strany muža, ktorý povedal, že ju zabije," opísala incident hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Muž sa mal vyhrážať s nožom v ruke

Hrozba útoku bola reálna, keďže podľa zistení TV JOJ sa mal muž vyhrážať s nožom v ruke. To, čo bol muž v čase incidentu pod vplyvom alkoholu, zatiaľ polícia nezverejnila. Miestni ale hovoria o tom, že podnapití mohli byť obaja. "Získaná dôkazná situácia umožnila z uvedeného trestného činu nebezpečné vyhrážanie vzniesť mužovi obvinenie," dodala Ligdayová. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky a taktiež bol spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

"Sudkyňa pre prípravné konanie OS Humenné vzala obvineného do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Na čom konkrétnom sa dvojica pohádala, polícia nezverejnila. Podľa skúsenej psychiatričky ale množstvo žien takéto konanie mužov u nás toleruje.

"Je to zvláštne, ale ona ešte aj ľutuje páchateľa alebo povie, že som ho vyprovokovala, povedala som mu niečo, čo som nemala. Takže mnohé ženy ľutujú a na základe tejto ľútosti páchateľovi odpustia," vysvetlila psychiatrička Danica Caisová. Dôvodom, prečo s násilníkmi zostávajú, môže byť strach opustiť muža z finančných dôvodov, obava zo samoty a mnoho ďalších. "A nakoniec aj to, že ženy aj alkoholikov a mužov, ktorí pijú, vám povedia: Ale on keď nepije, tak je veľmi dobrým človekom," uzavrela Caisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy