Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž na verejnosti zbil mladíka. Dôvodom bolo, že nemal marihuanu
Zdielať na

Muž na verejnosti zbil mladíka. Dôvodom bolo, že nemal marihuanu

VRANOV NAD TOPĽOU / Polícia vo Vranove nad Topľou preveruje útok na verejnom mieste. V policajnej cele skončil 27-ročný Vranovčan. Ten zaútočil na 19-ročného mladíka iba preto, že keď si od neho pýtal marihuanu, dovolil si mu povedať, že nemá. Obeť skončila so zlomenými nosovými kosťami, útočník za mrežami.

Stalo sa to na Námestí slobody v centre Vranova nad Topľou. Na lavičke pokojne sedel mladý len 19-ročný mladík, keď k nemu pristúpil o osem rokov starší a zjavne podgurážený muž. Hovorovo si od neho vypýtal marihuanu. "27-ročný Vranovčan pod vplyvom alkoholu oslovil 19-ročného mladíka s tým, či nemá "gandžu". Mladý muž sediaci na lavičke odvetil, že nemá. Staršieho muža to natoľko nahnevalo, že naňho fyzicky zaútočil," opísala incident hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová.

Podguráženému Vranovčanovi v agresívnom útoku neprekážala ani prítomnosť iných ľudí a ani to, že je na verejnosti. Mladíka udrel do tváre, ten radšej odišiel preč. Útočníkovi to nestačilo, šiel za ním a opäť ho fyzicky napadol pred administratívno-obchodným centrom. Útok bol taký agresívny, že mu pri ňom zlomil nosové kosti. Polícia agresívneho muža zadržala a ten skončil v policajnej cele. "27-ročný Vranovčan bol obvinený z trestného činu výtržníctva a z trestného činu ublíženia na zdraví. Poverený príslušník, ktorý prípad vyšetruje, na obvineného muža spracoval podnet na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie," dodala Jana Ligdayová.

"Obvinený bol sudkyňou vzatý do väzby z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Agresívny útočník podal voči rozhodnutiu súdu sťažnosť. O jeho väzbe teda bude ešte rozhodovať krajský súd. V prípade útoku mal možno iba šťastie, že nenatrafil na niekoho, kto by mu na jeho otázku dal inú odpoveď.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy