Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zástupca šéfa polície v Pezinku mal ukrývať hľadanú osobu
Zdielať na

Zástupca šéfa polície v Pezinku mal ukrývať hľadanú osobu

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

PEZINOK / Podľa informácií JOJ 24 mal zástupca Okresného riaditeľa PZ v Pezinku Michal Peniak v dome údajne písanom na policajného funkcionára ukrývať osobu v pátraní. S tou má údajne byť podľa zdroja JOJ 24 v príbuzenskom vzťahu. Ide vraj o Júliusa Kakaša. Osobu však Peniak ako príslušník polície neohlásil pátračom, čo nakoniec odhalilo cieľové pátranie Prezídia PZ.

Prezidiálni pátrači Kakaša podľa informácií JOJ 24 zadržali v dome písanom na uvedeného policajného funkcionára v Pezinku. Prezídium PZ pre JOJ 24 popoludní uviedlo, že policajný funkcionár z pezinskej polície končí na svojej funkcii a prípad je už vo vyšetrovaní Úradu inšpekčnej služby. "Michal Peniak končí na svojej funkcii k 27. marcu tohto roka. Čo sa týka osoby v pátraní, hľadaného zadržali policajti cieľového pátrania Prezídia PZ v sobotu 11. marca. Vecou sa už v súčasnosti zaoberá úrad inšpekčnej služby, preto ďalšie informácie nebudeme poskytovať," uviedol Michal Slivka, hovorca Prezídia PZ.

Krádež kamiónov

Július Kakaš sa spája s kauzou krádeže kamiónov spojenou so zločineckou skupinou sýkorovcov. Odvolací súd v roku 2020 potvrdil obžalovanému Kakašovi trest päť rokov väzenia nepodmienečne a prepadnutie majetku. Podľa obžaloby sa Milan Ducho, zvaný Milko, István Laho, prezývaný Išty, a Július Kakaš, známy ako Jules, podieľali na krádeži kamiónov ako organizovaná skupina pod patronátom sýkorovcov. Jules navyše spáchal aj zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Jediný sa k protiprávnemu konaniu priznal a usvedčil ostatných páchateľov.

So svojimi šoférmi sa podieľal na odvoze kamiónov z objektu spoločnosti CD Trade v Malých Bieliciach pri Partizánskom do areálu svojej firmy vo Veľkom Bieli. V roku 2010 sa u neho našli dva z ukradnutých kamiónov s novými značkami a sfalšovanými dokladmi. Jedno z vozidiel Július Kakaš používal za odmenu na skutku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy