Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po kolízii s diviakom sa čelne zrazili dve autá
Zdielať na

Po kolízii s diviakom sa čelne zrazili dve autá

BZINCE POD JAVORINOU / Lesná zver prebiehajúca večer cez cestu je častou príčinou vážnych dopravných nehôd. Jedna taká sa stala aj v sobotu, 18. marca, pri obci Bzince pod Javorinou. Po kolízii s diviakom prešlo neovládateľné auto do protismeru a nasledovala čelná zrážka.

Dve zdemolované vozidlá a vedľa nich v priekope zrazená lesná zver. Takto to vyzeralo na ceste medzi Novým Mestom nad Váhom a Starou Turou. Mladá diviačica si na prebehnutie cez vozovku vybrala najhorší možný okamih, kedy sa k nej blížili autá z oboch strán. "Na základe doposiaľ zistených skutočností, vodičovi vozidla Toyota vbehla z krovinatého porastu do jazdnej dráhy samica diviaka a došlo k zrážke. Vozidlo sa stalo neovládateľné a v protismernej časti vozovky sa čelne zrazilo s vozidlom Fiat Punto," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Kým vodič tmavého SUV vyšiel z auta po svojich, dve ženy vo vozidle oproti zostali po čelnom náraze zakliesnené pod zdemolovanou palubnou doskou. Obe utrpeli ťažké zranenia. "Jedna osoba bola v opatere záchranárov, druhú osobu sme vyslobodili z vozidla. Na vyslobodzovanie osôb sme použili aj hydraulické zariadenie," informoval veliteľ zásahu Marián Žitňanský, Hasičský a záchranný zbor Nové Mesto nad Váhom. "45-ročná vodička vozidla Fiat Punto a jej 29-ročná spolujazdkyňa utrpeli viaceré zlomeniny a iné zranenia, s ktorými boli prevezené do nemocnice," uviedla Kuzmová. 

Dychová skúška na alkohol bola u 56-ročného vodiča SUV negatívna. Ťažko zranenej vodičke Fiatu, ktorej stav je podľa informácií TV JOJ naďalej veľmi vážny, bola za týmto účelom odobratá krv. "Zavinenie dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," uzavrela Kuzmová. Polícia vážnu dopravnú nehodu dokumentovala niekoľko hodín, počas ktorých bola cesta medzi obcami Bzince pod Javorinou a Lubinou úplne uzavretá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy