Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
J. Šipošovi, ktorého neprávoplatne odsúdili za výrobu konopných mastí, súd znovu zamietol žiadosť o prepustenie
Zdielať na

J. Šipošovi, ktorého neprávoplatne odsúdili za výrobu konopných mastí, súd znovu zamietol žiadosť o prepustenie

TRNAVA / Jozef Šipoš, ktorý je neprávoplatne odsúdený na 15 rokov pre výrobu konopných mastí, sa opäť na slobodu nedostal. Obhajoba nesúhlasí s množstvom ani cenou za gram u neho zadržanej marihuany, o dva týždne sa má preto objaviť nový znalec.

Bývalého kajakára, majstra a reprezentanta SR Jozefa Šipoša doviezla eskorta z leopoldovskej väznice. Vo väzbe je už vyše dvoch rokov za výrobu konopných mastí. Okresný súd v Trnave zamietol po dnešku už päť žiadostí o jeho prepustenie. "Keby ste vrahom, tak vás pustia," povedal obžalovaný Šipoš. 

Jozef Šipoš mal v Leopoldove za posledné týždne náročné obdobie. Jeho spoluväzeň sa v cele rozhodol dobrovoľne siahnuť si na život. "Malo to naňho veľmi psychický dosah, keďže ide o traumatický zážitok, keď musíte pomáhať niekomu, kto si siahne na život za obdobnú trestnú činnosť," uviedol advokát Igor Ribár. Prípad Jozefa Šipoša je špecifický. Znalci podľa obhajoby odvážili aj tie časti rastliny, ktoré neobsahujú účinnú látku THC, teda aj stonky. Trestná sadzba by tak mohla byť podstatne nižšia. 

Kriminalistický a expertízny ústav navyše odmieta predložiť komplexnú dokumentáciu, ktorá sa týka toxikológie. "Dokonca na minulom pojednávaní povedal riaditeľ KEÚ PZ, že on nedá, že sú tajné. Ako môžu byť tajné? Ide o život človeka. On tu bude 20 rokov sedieť len preto, že tu niekto sedí na listinách? To je nehorázne, čo sa deje," spomenul otec obžalovaného Jozef Šipoš st. Na ďalšie pojednávanie, ktoré sa uskutoční 30. 3., predvolá súd aj znalca z odboru analytická chémia, ktorý má poukázať na pochybenia z KEÚ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy