Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dramatická záchranná akcia v Nízkych Tatrách: Horskí záchranári hľadali neskoro večer dvojicu turistov
Zdielať na

Dramatická záchranná akcia v Nízkych Tatrách: Horskí záchranári hľadali neskoro večer dvojicu turistov

NÍZKE TATRY / V utorok, 14. marca, v podvečerných hodinách boli záchranári Horskej záchrannej služby požiadaní o pomoc dvojicou slovenských turistov. Tí neodhadli počasie ani svoje sily. Vyčerpaní a podchladení uviazli v Krúpovom sedle a nedokázali sa sami dostať dole.

K vyčerpanej dvojici sa záchranári dostali aj za pomoci mimoriadnej prevádzky lanovej dráhy. Postihnutým bola na mieste poskytnutá zdravotná starostlivosť a zateplenie. "42-ročný turista bol následne nabalený do saní Akija a bol transportovaný na Srdiečko, kde ho záchranári HZS odovzdali do opatery privolanej posádky RZP na prevoz do nemocnice," informovala HZS na svojej webovej stránke. Stav jeho 29-ročného kolegu bol o dosť lepší. Po ošetrení a prevoze na parkovisko už dokázal prejsť sám k príbuzným, ktorí preňho prišli. 

Dvojica mala veľké šťastie, že ich pri takých ťažkých poveternostných podmienkach záchranári včas našli. "Celá záchranná akcia prebiehala v nepriaznivých poveternostných podmienkach takmer nulovej viditeľnosti. Záchranári sa týmto chcú poďakovať personálu lanových dráh za mimoriadne spustenie lanovky na Chopok," uzavrela HZS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy