Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nočná policajná akcia: Našli neplnoletých pod vplyvom, ale aj dôchodcu, ktorý jazdil opitý na kolobežke
Zdielať na

Nočná policajná akcia: Našli neplnoletých pod vplyvom, ale aj dôchodcu, ktorý jazdil opitý na kolobežke

ORAVA / Na Orave si nemajú problém sadnúť za volant opití vodiči a ohrozovať všetkých. Šoférke z Trstenej namerali až 1,69 promile alkoholu. 48-ročná žena je obvinená pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Takisto aj vodič autobusu v Bzinách na Orave, ktorý jazdil s cestujúcimi s viac ako promile.

Divokú jazdu zbadal občan, ktorý zalarmoval políciu. Teraz sa pozeráte na video s opitou vodičkou. Ide hlavnou cestou cez Trstenú. "Ledva trafila na most. A pokračuje v jazde. Nebezpečne prechádza aj okolo autobusovej zastávky," povedala vodička.

Veľkým šťastím bolo, že na autobusovej zastávke v tom čase nikto nebol. Policajti jej boli v pätách a zabránili jej v ďalšej jazde. "Vodička bola pri dychovej skúške podrobená dych.skúška 1, 69 promile alkoholu v dychu. Osobe bola obmedzená osobná sloboda," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková. 

V Oravskej Jasenici sa premával cestný pirát. Takto divoko išiel cez dedinu. Namiesto predpísanej 50 išiel až rýchlosťou 104 km za hodinu. "Za túto nezodpovednú jazdu mu bola udelená pokuta vo výške 500 eur," uviedla Šefčíková. "Predbiehal aj policajné auto, to bol vrchol," uviedol starosta Oravskej Jasenice Jaromír Graňák. 

Podľa starostu mnoho mladých vodičov nevie dobre jazdiť na drahých autách. "Tie silné autá sú viac a viac dostupné pre mladú generáciu, mnohí robia v zahraničí. Myslím, že poniektorým ľuďom do rúk tie autá nepatria," povedal Graňák. Aj 34-ročný vodič autobusu jazdil s 12 cestujúcimi po Orave s viac ako promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Či 45-ročnému šoférovi vo Vyšnom Kubíne, ktorému namerali takmer 3 promile. Oboch policajti obvinili a obmedzili ich na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy