Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dráma v Prievidzi: V centre mesta sa pohyboval muž so zbraňou
Zdielať na

Dráma v Prievidzi: V centre mesta sa pohyboval muž so zbraňou

PRIEVIDZA / Prievidzskí mestskí policajti pátrajú po mužovi, ktorý sa so zbraňou v ruke pohyboval v centre mesta. Manipuloval s ňou v tamojšom hostinci a pohrozil ňou aj pracovníčke na verejných záchodoch. Žiadal od nej mobil.

Neznámy muž so zbraňou v ruke vyčíňal hneď na dvoch miestach – najskôr v hostinci, potom na toaletách. "Prišiel sem, neviem či bol nadrogovaný alebo opitý. Povedal, že chce telefón," opísala situáciu prepadnutá žena. Povedala mu, že telefón nemá, aby odišiel. Neustále na ňu naliehal a nakoniec jej ukázal zbraň. "Mal vo vrecku zbraň. On mi ju len ukázal a schoval. Ja som sa zľakla, nevedela som, čo mám robiť," uviedla žena. 

Žena sa bála o život. Nevedela, čoho je neznámy muž schopný. "Ľudia, ktorí to vidia, nevedia, o akú zbraň ide, a tak môžu mať obavy," uviedol Vít Zajac, mestská polícia Prievidza. Muž po niekoľkých minútach našťastie odišiel. Hneď ako muž odišiel, zavolala mestských policajtov. Tí zistili, že so zbraňou navštívil aj neďaleký hostinec. "V hostinci túto zbraň vyložil. Personál tvrdil, že nešlo o reálnu zbraň," uviedol Zajac. Muž sa začal správať agresívne, a preto ho poslali preč. Vzal zbraň a odišiel. "Človek nemôže pod vplyvom alkoholu manipulovať so zbraňou," povedal Zajac.

Mestskí policajti momentálne analyzujú zábery z kamerového systému. Jedna z kamier muža zachytila v momente, keď vchádzal na verejné záchody. Policajti po ňom pátrajú. "Zatiaľ sme túto osobu nestotožnili, ale intenzívne po nej pátrame," uzavrel Zajac.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy