Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar na bratislavskej Kolibe: V plameňoch sa ocitol starší dom
Zdielať na

Požiar na bratislavskej Kolibe: V plameňoch sa ocitol starší dom

BRATISLAVA / Na bratislavskej Kolibe v piatok, 10. marca, zhorel rodinný dom. Dym sa šíril do vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Miestnych vystrašili aj silné výbuchy.

​K požiaru došlo krátko pred 11-tou hodinou na Ôsmej ulici v Bratislave. Horieť tam začal opustený rodinný dom. Zo strechy šľahali plamene, hustý čierny dym bolo vidieť do vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Požiar si ako prví všimli susedia. "Ja som počul výbuch, takže asi propán-butánová bomba," opísal sused Martin. Miestni obyvatelia nám povedali, že v opustenom dome sa už dlhé roky zdržiaval starší bezdomovec. V dome si vraj zvykol pripravovať jedlo na malej plynovej bombe.

S požiarom zápasilo 17 hasičov z Bratislavy. Keď dostali oheň pod kontrolu, začali prehľadávať vnútorné priestory. V spustošenom dome, našťastie, nikoho nenašli. "Prebieha likvidácia samotnej strechy, rozoberanie konštrukcií a bude vykonaný prieskum, keď to bude bezpečné pre príslušníkov," informoval veliteľ zásahu Dušan Klúčik. Hoci sa hasičom oheň podarilo v krátkom čase uhasiť, zo strechy ostala len ruina.

"Po príjazde hasičských jednotiek bola strecha v tretej fáze horenia. Na mieste zasahovalo 6 kusov techniky," dodal Klúčik. Podľa informácií TV JOJ sa pod nešťastie s najväčšou pravdepodobnosťou podpísala manipulácia s otvoreným ohňom. Bližšími okolnosťami sa ďalej bude zaoberať zisťovateľ príčin požiaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy