Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozlúsknutie výstrelu v materskej škôlke. Došlo k nemu omylom
Zdielať na

Rozlúsknutie výstrelu v materskej škôlke. Došlo k nemu omylom

PŘEROVCE / Dramatické chvíle v českej škôlke. Počas policajnej prednášky zaznel výstrel zo služobnej zbrane. V triede malo byť približne 12 detí. Prípadom sa už zaoberá odbor vnútornej kontroly.

K výstrelu došlo v materskej škole v Přerove. Prebiehala tam totiž policajná beseda, v rámci ktorej muži zákona predstavovali svoju prácu deťom. "Je to štandardná vec, ktorá prebieha vo všetkých škôlkach a myslím aj školách," uviedol primátor Přerova Petr Vrana.

Debata sa už mala končiť a policajti boli na odchode, keď zaznel výstrel. Jeden z policajtov pri manipulácii so zbraňou omylom vystrelil. Podľa informácií TV JOJ sa prednášky malo zúčastniť 12 detí. Súčasťou debaty mala byť aj ukážka rozloženia či zloženia zbrane. Našťastie k žiadnym zraneniam nedošlo. "K náhodnému výstrelu nedošlo v blízkosti detí, ale v oddelenom priestore miestnosti. Nikto nebol zranený ani ohrozený na živote. Vyšetrenie ešte nebolo ukončené, a preto je predčasne sa vyjadrovať k incidentu," vyjadrila sa Marie Šafářová, hovorkyňa Polície ČR.

"Táto poľutovania hodná situácia ma naozaj mrzí. je to v rukách polície ČR," ozrejmil Michal Zácha, poslanec mesta Přerov. Prípadom sa zaoberá odbor vnútornej kontroly Českej republiky a taktiež prijala polícia opatrenia, aby sa podobným incidentom v budúcnosti zamedzilo.

Debaty s deťmi mávajú pravidelne aj naši, slovenskí policajti. Počas takýchto ukážok by mali platiť určité opatrenia. Ukážky zbraní sú súčasťou napríklad na Dni polície či ústavy. "Policajt musí vždy dodržiavať všetky právne normy súvisiace s nosením a použitím služobnej zbrane. S podobnou udalosťou sme sa v rámci Policajného zboru nestretli," uviedla Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy