Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NAKA zadržala a obvinila osem osôb pre korupciu v rámci akcie Riči
Zdielať na

NAKA zadržala a obvinila osem osôb pre korupciu v rámci akcie Riči

NITRA / Riči určite nie je len náhodný krycí názov stredajšej policajnej akcie. V Komárne 1. marca prevetral korupčné praktiky a zadržal ôsmich obvinených. NAKA okrem iných miest zasahovala aj v Klientskom centre Okresného úradu.

Príslušníci NAKA si v stredu 1. marca ráno prišli do kancelárie Cestnej dopravy a pozemných komunikácií v Komárne pozrieť interný cenník, ktorý tu fungoval popri tom oficiálnom. Tá sídli na prvom poschodí klientskeho centra Okresného úradu. Za dverami číslo 7, ktoré boli dnes popoludní už z technických príčin zatvorené, sa mali diať zvláštne praktiky, o ktorých sa v Komárne už dlhšie šepkalo. "Národná kriminálna agentúra zasahuje na území Nitrianskeho kraja. Ide o policajnú akciu s krycím názvom RIČI," potvrdila Karolína Barinková, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

Uznanie dovezeného vozidla, jeho schválenie, povolenie prestavby či zápis mohol byť urýchlený vhodnou dotáciou, ktorá sa podľa informácií televízie JOJ pohybovala od 20 eur a viac. "Počas akcie sme zadržali 8 obvinených osôb pre korupčnú trestnú činnosť," uviedla Barinková. Jeden zo zadržaných obvinených bol podľa informácií TV JOJ pracovník tohto úradu. Zvyšní siedmi by mali byť tí, ktorí si dotáciami vo veľkom zlepšovali čas vybavenia záležitostí najmä v súvislosti s vozidlami privezenými zo zahraničia. Polícia na dnes ďalšie informácie nezverejnila. To, či k ôsmim obvineným pribudnú aj ďalší, nepotvrdila ani nevyvrátila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy