Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Pravdepodobne sviečka spôsobila nadránom požiar v byte. Zahynul pri ňom 63-ročný muž
Zdielať na

Pravdepodobne sviečka spôsobila nadránom požiar v byte. Zahynul pri ňom 63-ročný muž

ŽITAVANY / Svietil so sviečkami, a to ho zrejme stálo život. V byte, v ktorom dôchodca býval vypukol požiar nadránom. Hasiči, evakuovali aj celú bytovku.

Požiar v byte spozorovali susedia okolo pol piatej nadránom, okamžite zalarmovali pomoc. Šľahajúce plamene si všimla žena z bytovky oproti. Zhodou okolností tam býva aj šéf dobrovoľných hasičov. Suseda ho zobudila a už zakrátko sa snažili dostať do vnútra. Dvere rozbili sekerou, v tej chvíli už horel celý byt. "Boli privolaní dobrovoľní hasiči zo Žitavian a začal sa prvý zásah a boli privolaní štátni hasiči," povedal starosta Žitavian Pavol Chren. 

Vo vnútri bol 63-ročný muž. Požiar už bol rozšírený v celom byte. Všetci obyvatelia bytovky museli povybiehať von, oheň, ale aj dym sa šírili rýchlo. "Bola vypnutá energia a evakuovaní obyvatelia bytovky," povedal Chren.

Muž v byte býval sám aj napriek snahe hasičov ako aj záchranárov mu však už pomôcť nedokázali. "Pán tam dlhodobo žil bol to nekonfliktný človek pred dvomi mesiacmi išiel do dôchodku. Bol to bezproblémový človek smutná udalosť veľmi smutná," uviedol Chren. Podľa informácií televízie JOJ muž v byte svietil pomocou sviečok a podľa predbežných zistení práve to bude zrejme príčinou tragického požiaru. Okolnosti okrem hasičov vyšetruje aj polícia. "Začali sme stíhanie pre všeobecné ohrozenie a usmrtenie," dodala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy