Jasno
12°
Bratislava
23 rokov stará mafiánska vražda je späť na súde. Okolnosti popravy Mariána Karcela musia prejednať odznova
Zdielať na

23 rokov stará mafiánska vražda je späť na súde. Okolnosti popravy Mariána Karcela musia prejednať odznova

BANSKÁ BYSTRICA / 23 rokov stará mafiánska vražda je späť na banskobystrickom okresnom súde. Okolnosti popravy Mariána Karcela, ktorú si objednal Mikuláš Černák, musia prejednať odznova. Obžalovaný Branislav Adamčo požiadal o obnovu konania, ktorej súd vyhovel.

Všetko sa vrátilo opäť na začiatok 

Mimoriadne citlivo to prežíva vdova po zavraždenom Mariánovi Karcelovi, ktorá musí 23 rokov po jeho brutálnej poprave opäť vypovedať na súde. "Vidíte, vrahovia majú viac práva ako poškodení. Mne stačí, že to žijeme s deťmi nanovo," vyjadrila sa. Keďže Adamčovi súd povolil obnovu konania nanovo budú vypovedať všetci svedkovia a opätovne zhodnotia všetky dôkazy.

Podľa obžaloby mal Branislav Adamčo takmer 30-krát vystreliť zo samopalu na Mariána Karcela pred jeho domom v Kynceľovej. Malo sa to stať na pokyn Mikuláša Černáka. Ten sa chcel zbaviť nepohodlného svedka, ktorý proti nemu svedčil.

Adamčo tvrdí, že je nevinný a žiada oslobodenie

"Neboli tam žiadne priame ani nepriame dôkazy," uviedol obhajca Milan Kuzma. Branislava Adamča do Banskej Bystrice priviezli z leopoldovskej väznice, kde si odpykáva právoplatný 24-ročný trest za členstvo v zločineckej skupine a vraždu Arpáda Nistora. Za mrežami je už 20 rokov a mohol by požiadať o podmienečné prepustenie. "Už môže, ale nebudeme to podávať," dodal Kuzma.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy