Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladého Prešovčana pred nočným podnikom napadla skupina Ukrajincov. Hrozia mu doživotné následky
Zdielať na

Mladého Prešovčana pred nočným podnikom napadla skupina Ukrajincov. Hrozia mu doživotné následky

PREŠOV / Po návšteve nočného podniku v metropole Šariša skončil mladý Prešovčan v nemocnici. Má vážne zranenia a hrozí, že bude mať po nich doživotné následky. Pred podnikom, kde si vyšiel na cigaretu, ho napadla skupina mladých Ukrajincov.

Stalo sa to pred nočným podnikom v centre mesta

Partia Slovákov, pri ktorej stál náhodne mladý Prešovčan, sa dostala do potýčky s mladými Ukrajincami. Nevie ani, prečo sa vlastne hádali. "Ja som vedľa nich stál a fajčil. Z ničoho nič ma niekto zozadu udrel, spadol som na zem a dokopali ma na zemi," opísal napadnutý muž. Po útoku v centre mesta skončil mladý muž v nemocnici. 22. februára ho prepustili do domáceho liečenia, kde sa bude najmenej mesiac zotavovať zo zranení. "Mám viacero zlomenín, prasknutú lebku, zlomený nadočnicový oblúk, zlomený nos, narazené rebrá," uviedol napadnutý muž.

"Prešovský vyšetrovateľ obvinil z trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva 17-ročného študenta z Ukrajiny," vysvetlil hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik. "Ja si pamätám, že to boli kopance z oboch strán. Aj polícii som povedal že dvaja, traja, možno aj šiesti. Neviem koľkí, ale minimálne dvaja," uviedol napadnutý muž. Pri objasnení skutku by mohol pomôcť záznam z kamery, ktorá je neďaleko podniku. V čase, keď došlo k napadnutiu muža, ale bola pokazená. "Vo veci sú naďalej vykonávané potrebné procesné úkony za účelom presného zistenia okolnosti, ako k incidentu došlo," dodal hovorca.

Nielen napadnutý muž, ale aj celá jeho rodina pritom ľuďom z Ukrajiny pomáhala v rámci dobročinných akcií. Medzi Ukrajincami majú aj kamarátov a nikdy s nimi nemali žiadne konflikty. Surový útok pred podnikom si preto vôbec nevedia vysvetliť. "Aj moja rodina pomáhala, posielali sme nejaké čiastky v tej situácii, akú má teraz Ukrajina a je to smutné, že som tak dopadol," dodal napadnutý muž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy