Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragédia na železničnej trati: Tehotnú ženu zachytil vlak
Zdielať na

Tragédia na železničnej trati: Tehotnú ženu zachytil vlak

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Mimoriadna tragédia sa udiala na železničnej trati medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou. Osobný vlak zachytil ženu, ktorá sa pohybovala v koľajisku. Žiaľ, ukázalo sa, že bola vo vysokom štádiu tehotenstva.

K incidentu došlo medzi Starou Turou a malou obcou Vadovce. Muž, jeho tehotná manželka a ich syn sa spolu peši vracali domov. Aby sa vyhli autám nešli po asfaltovej ceste, ale po koľajniciach v lesnom poraste. Tadiaľ ale v tom čase prechádzal osobný vlak. "Rušňovodič osoby včas spozoroval a vykonal nevyhnutné úkony na zabránenie stretu vlaku s osobou. Nešťastiu sa ale nedalo zabrániť z dôvodu brzdnej dráhy vlaku," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

"Krátko pred pol siedmou večer na trati Stará Turá – Vadovce prišlo k zrazeniu ženy, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. Kým otec so synom sa včas vyhli, 38-ročná žena mala zle odhadnúť bezpečnú vzdialenosť a osobný vlak ju zrazil k zemi, kde zostala nehybne ležať. Bola v šiestom mesiaci tehotenstva.

Začal sa tak boj hneď o dva životy

"Hasiči z Nového Mesta nad Váhom asistovali zdravotníkom pri ošetrení a následnom transporte zranenej osobe do sanitky," uviedol Marián Petrík, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne. "Vyslaným záchranárom sa ju podarilo oživiť, do nemocnice ju transportovali v umelom spánku v kritickom stave," informovala Alena Krčová. hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. "Bola k nám prevezená tehotná žena. Žiaľ, aj napriek enormnej snahe lekárov nášho zdravotného tímu sa ženu ani dieťa nepodarilo zachrániť," uviedla Martina Holecová, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

Presné okolnosti tragickej smrti tehotnej ženy vyšetruje polícia, ktorá už začala vo veci trestne stíhanie pre prečin usmrtenia. ŽSR priznali, že evidujú zvýšený výskyt osôb, ktoré sa neoprávnene pohybujú po trati. "Chceli by sme poprosiť aj verejnosť, ak spozorujú takéto osoby, aby nahlásili ich pohyb," vyzvala hovorkyňa ŽSR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy