Oblačno
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Žena prišla o 10-tisíc eur, ktoré jej zlodej zobral rovno z obývačky. Peniaze ukradol počas dňa
Zdielať na

Žena prišla o 10-tisíc eur, ktoré jej zlodej zobral rovno z obývačky. Peniaze ukradol počas dňa

SNINA / Nepochopiteľne a zbytočne prišla o 10-tisíc eur, ktoré jej páchateľ ukradol rovno z obývačky. Polícia pátra po mužovi, ktorý navštívil byt v Snine. Dokonca počas dňa. Podľa polície zohrala v tomto prípade kľúčovú úlohu obyčajná maličkosť.

Okradnutá žena sa so štábom TV JOJ rozprávala iba spoza zatvorených dverí. Mimo záznam povedala, že do ukončenia vyšetrovania o tom nechce s nikým hovoriť. Podľa polície páchateľ využil to, že dvere na byte neboli zamknuté. "Páchateľ vošiel do obývačky a zo skrine vzal obálku, v ktorej bola finančná hotovosť vo výške 10 000 eur," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Zlodej si trúfol vojsť do bytu okolo poludnia. Polícia upozorňuje na to, že ľudia často dávajú sami zlodejom príležitosť svojou ľahkovážnosťou či neopatrnosťou. Veľký obnos peňazí tiež neodporúčajú uchovávať doma. Polícia tento prípad vyšetruje prípad ako trestný čin porušovania domovej slobody a krádeže.

O peniaze skoro prišla aj ďalšia žena, mala však šťastie na dobrých ľudí. "Včera som dávala prvú pomoc pani, ktorá si práve z bankomatu vybrala 1 500 eur, spadla, šmykla sa a všetky peniaze sa jej rozsypali, tak sme jej pomohli zbierať," povedala miestna obyvateľka. Mnohí ľudia, najmä tí starší bankám nedôverujú. "Uchovávať vyššiu peňažnú hotovosť v domácnosti ako len na prípadné rýchle výdavky je rizikové. Môže dôjsť ku krádeži, prípadne k škodovej udalosti a vy prídete o svoje celoživotné úspory," informuje Sylvia Ďatelinková zo Slovenskej bankovej asociácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy