Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ženu obvinenú z vraždy v Bratislave zobral sudca do väzby. Rozhodovalo sa netradične na psychiatrickom oddelení nemocnice
Zdielať na

Ženu obvinenú z vraždy v Bratislave zobral sudca do väzby. Rozhodovalo sa netradične na psychiatrickom oddelení nemocnice

BRATISLAVA / 52-ročná Jana, ktorá mala zavraždiť svojho manžela v byte v Podunajských Biskupiciach, bola dnes popoludní na výsluchu. Okrem toho sudca rozhodoval o jej prípadnom vzatí do väzby. Ide o prípad, kedy žena zabitého manžela po smrti umyla aj oholila.

47-ročný muž mal zomrieť ešte v stredu. Jeho žena, ktorá s ním v bytovom dome bývala, zavolala záchranárov až vo štvrtok. Tí mu však už nedokázali pomôcť, pretože mal vážne zranenia v podobe bodno-rezných rán na bruchu.
Incidentu mala predcházať hádka. "Ona bola psychicky labilnejšia, vrieskala ako blázon," uviedli susedia. 

Po tragédii ju previezli na psychiatriu. Hoci by sa rozhodovanie o väzbe za bežných okolností odohralo na okresnom súde, v tomto prípade prišla policajná eskorta za 52-ročnou Janou priamo do nemocnice. Výsluch vrátane rozhodnutia, či žena poputuje za mreže, trval približne hodinu. 

"Na základe návrhu prokurátorky Krajskej prokuratúry BA vzal sudca pre prípravné konanie obvinenú J.V. do väzby z dôvodu tzv. útekovej a preventívnej väzby," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo. Žene podľa polície hrozí za obzvlášť závažný zločin vraždy až 20-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy