Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
9,5 roka za usmrtenie partnerky: Pred rokmi ju mlátil dreveným polenom, tentokrát sa ju zachrániť nepodarilo
Zdielať na

9,5 roka za usmrtenie partnerky: Pred rokmi ju mlátil dreveným polenom, tentokrát sa ju zachrániť nepodarilo

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Ženu bil päsťami do tváre a spôsobil jej viacero zlomenín. 45-ročný Marcel z Nimnice si na Okresnom súde v Považskej Bystrici vypočul rozsudok. Jeho partnerka skončila v nemocnici vo vážnom stave. Na následky zranení spôsobených pri útoku neskôr zomrela.

Marcel zaútočil na svoju životnú partnerku neskoro večer. "K napadnutiu došlo v spálni rodinného domu, kde muž pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcom slovnom konflikte napadol poškodenú, a to tak, že ju päsťami udieral do oblasti tváre a ďalších častí tela," vyjadrila sa Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Bil ju až dovtedy, kým ho od nej neodtrhol jeho brat. No potom začal besnieť znova. "A to tak, že ju udrel päsťami, pričom žena sedela na podlahe a opierala sa o posteľ. Žene boli spôsobené viaceré fraktúry, napriek tomu odmietla privolanie rýchlej zdravotnej pomoci," doplnila Kuzmová. "Je mi to ľúto," vyjadril sa obžalovaný. 

Avšak nakoniec predsa len skončila v nemocnici, kde sa ju márne snažili zachrániť zdravotníci. "Následne po týchto útokoch o pár dní zomrela, tá jej smrť je priamo závislá od toho konania obžalovaného," vyjadril sa Ivan Hlucháň, sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici. "Keby som to vedel, ako to dopadne, tak ju v tú sobotu aj na bicykli k doktorovi odnesiem," dodal obžalovaný. 

Marcel v súdnej sieni svoju vinu priznal. Ale tento muž bol už predtým odsúdený na tri a pol roka za svoju brutalitu voči tejto svojej priateľke, keď ju dreveným polenom udieral do hlavy. "Súd mu uložil na 9 a pol roka," dodal Hlucháň. "Obžalovaný bol s trestom spokojný nakoľko sa vzdal podať odvolanie," doplnil Hlucháň. Verdikt zatiaľ právoplatný nie je. "Pani prokurátorka si nechala lehotu, či podá, či nepodá odvolanie," dodal na záver Hlucháň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy